Wysłany: Wto Kwi 10, 2012 15:06 [Rover 416i] Pomoc przy chłodnicy
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Witam wszystkich forumowiczów potrzebuje pomocy w sprawie chłodnicy jeszcze ciepło nie zaczęło się robić a ja czuje ze samochód się zaraz zagotuje bo wentylator włącza się przy tak wysokiej temperaturze wskazówka jest prawie na maksie. No i prawdopodobnie z tego powodu to się stało podczas stania na światłach poszła para z pod maski i dupa pękł króciec górny od chłodnicy ten na którego nachodzi wąż idący z cieczą chłodząca od silnika i w tej sprawie pisze posta czy może ma ktoś jakoś dziurawa chłodnice abym mógł dać na warsztat chłodnice aby mogli mi go pospawać oczywiście krócic jest plastikowy ale znam warsztat który spawa plastik. I w ogóle czy to normalne, że tak wysoko temperatura sie podnosi zanim wentylator zaczyna chodzić. W ogóle to mam teraz tyle problemów z tym samochodem ze zaczynam żałować że go kupiłem.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Kwi 10, 2012 15:06 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
dzięki serdeczne za pomoc. Szczególnie zainteresował mnie temat o czujniku temperatury ponieważ mam dużo z tych objawów ostatnio obroty dziwnie się zachowują silnik bardzo dziwnie pracuje wyczyściłem przepustnice i silniczek krokowy i nic to nie dało. A propo tego czujnika czy jest to ten czujnik którego własnie używa się aby wyciągając bolec krokowca w tym artykule o czyszczeniu własnie silnika krokowego? w najbliższym czasie zabiore się za rozbieranie swojego Roverka po raz kolejny mam nadzieje że nie będzie aż tak źle.
A propo tego czujnika czy jest to ten czujnik którego własnie używa się aby wyciągając bolec krokowca w tym artykule o czyszczeniu własnie silnika krokowego?
a korek to dostane normalnie w sklepie czy szukać na allegro?
zalezy jak masz zaopatrzony sklep w poblizu.
ziec7,
nie ciesz sie zbyt predko bo po pierwsze cos jednak spowodowalo rozsadzenie ukladu chlodniczego, a po drugie to do wskazowki jest inny czujnik, wiec jesli pokazywalo Ci prawie max to faktycznie taka temperatura byla a to chwila moment i po uszczelce
Witam was chłopaki znowu i znowu mam parę pytań:) dziś w końcu zlitowałem się i zabrałem się za swojego rowerka chłodnica wyciągnięta czujnik temperatury również czekam na miernik czy czujnik daje odpowiedni opór zobaczymy co z tego wyjdzie. a Pytanka takie znalazłem u siebie w mieście kolesia który ma jakieś części do roverka ale niestety od jednostki 2-litrowej chłodnica może będzie pasować ale powiedzcie czy czujnik będzie pasować?
witam po raz kolejny chłodnicy jeszcze nie zrobiłem, ale czujnik już sprawdzony wszystko z nim ok pokazuje takie parametry jakie powinien i poproszę jeszcze raz o pomoc ponieważ nie wiem za co się brać jak już zrobię jutro chłodnice co mam sprawdzić żeby mi tak nie fisiował na obrotach bo po prostu masakra bo będzie mi się grzał jak głupi a coraz cieplej się robi. i jeszcze jedno jest jakaś możliwość żeby wymienić czujnik który załącza wentylator żeby robił to wcześniej niż jest teraz bo temperatura prawie na maksa i dopiero się włącza wentylator.
[ Dodano: Sob Maj 05, 2012 16:23 ]
Aha i jeszcze jedno dziś jak tak sobie grzebałem przy roverku zauważyłem ze kabel idący do wtyczki do wentylatora jest ucięty i połączony bodajże z wentylatorem od klimy, a kable które są odcięte obok są na 80% do wentylatora i teraz tak połączyć z powrotem te kable z jakiejś przyczyny ktoś to odciął tylko nie wiem czy to jakiś mechanik dupa który klepie samochodu w stodole czy jak. bo wentylator kiedyś się włączył, ale to dopiero wtedy jak wskazówka była prawie na maksie. Co radzicie chłopaki? Wydaje mi się podłączyć z powrotem i zobaczyć czy wentylator będzie chodzić jak się silnik zagrzeje co?
Wysłany: Pon Maj 14, 2012 21:43 [Rover 416i] Pomoc przy układzie chłodzenia
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Witam po raz kolejny jak już pisałem w poprzednich postach na swoich tematach rozwaliło mi króciak od chłodnicy po dłuższym czasie dziś złożyłem auto do kupy ale dalej są problemy jak już pisałem prawidłowy kabel od wentylatora był ucięty i podłączony najprawdopodobniej z wentylatorem od klimy niestety ten zabieg nie pomógł ponieważ wentylator od chłodnicy dalej się nie włącza dopiero jak nagrzeje się dużo bardziej wentylator od klimy stara się wychłodzić układ sprawdzaliśmy bezpieczniki wszystkie są ok. takie małe ale mam od puszki z bezpiecznikami która znajdują się pod maską na schemacie jak jest taki wentylator w pojemniczku to brak tego przekaźnika ale jest bezpiecznik i przy obu jest gwiazdka i do gwiazdki jest przypisz option i co teraz powiedzcie mi mam zrobić bo już brakuje pomysłów. Bardzo was proszę o jakąkolwiek pomoc!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum