Wysłany: Czw Kwi 19, 2012 10:34 [ROVER 200] VVC, UWAGI NA TEMAT IMMO
Typ: VVC Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1998
Witam chciałem się podzielić swoimi uwagami na temat IMMO, a mianowicie mój przypadek był taki, że padł mi akumulator, pojechałem z nim do sklepu bo ma 6m-cy, pan stwierdził że jest totalnie wyładowany i dał mi na czas ładowania 2 używany, po zamontowaniu tego używanego okazało się iż za diabła nie mogę rozblokować immo wszystko działało, nawet drzwi z kluczyka ale zero reakcji na pilota. Gościu długo nie myśląc poleciał po następny akku, po założeniu od razu immo zaczęło działać. Wniosek jest taki co nawet sam fachowiec mi podpowiedział bo miał parę takich przypadków nasze auta mają zabezpieczenie elektroniczne i jeżeli jest coś nie tak z akumulatorem, czyli złe wartości napięc itd, immo nie zadziała, przekonałem się o tym na własnej skórze, a piszę to bo może komuś się przyda
Ostatnio zmieniony przez kita626 Czw Kwi 19, 2012 15:13, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Kwi 19, 2012 10:34 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
To ja nie wiem mam styczność z Roverem 4 rok (420D, 416Si, 220SD)i nigdy nic takiego mi sie nie przytrafiło a akumulatory ladowały przeróżne. Jedyne co trzeba zrobic po odłaczeniu aku to kilka razy nacisnąc przycisk otwierania na pilocie (zapewne zeby sie pilot zestrił z immo).
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Miałem tak i afery nie robiłem, a już na pewno nie słuchałem fachowców za dyche, którzy bez zapoznania się z elektryką mojego auta wysnuwali przeróżne teorie, wystarczy odłączyć na chwile mase i immo zadziała.
[ Dodano: Pią Kwi 20, 2012 10:17 ]
kita626 napisał/a:
po zamontowaniu tego używanego okazało się iż za diabła nie mogę rozblokować immo wszystko działało, nawet drzwi z kluczyka ale zero reakcji na pilota. Gościu długo nie myśląc poleciał po następny akku, po założeniu od razu immo zaczęło działać.
kita626 napisał/a:
maniu48 napisał/a:
a moze trzeba bylo tylko odłączyc i podłączyc kleme masowa??hmmmm??
Sorki ale głupi nie jestem i robiłem to
Sam sobie zaprzeczasz. Dał ci padnięty akumulator albo pomogło odłączenie na chwile.
Pomógł: 18 razy Dołączył: 27 Mar 2008 Posty: 224 Skąd: Międzylesie
Wysłany: Sob Kwi 21, 2012 09:01
W R400 kiedyś przy bardzo słabym aku pół nocy włączał się alarm, potem podczas jazdy paliły się kontrolki niedomkniętych drzwi i bagażnika mimo oczywiście pozamykanego auta. Doładowanie, potem finalnie wymiana aku na nowy zażegnała problem do dziś.
Ja mialem przypadek ze świecącymi kontrolkami ładowania i ciśnienia oleju przy wyjętych kluczykach ze stacyjki i zamkniętym aucie-sie okazalo że kabel masowy miedzy karoseria a aku sie urwal(trzymał sie na jednym ,,włosku'').W zimę przy bardzo slabym aku tez nie dalo sie wylaczyc IMMO ale zamienilem aku i znow sie nie udało, odłączylem i podlączylem kleme - i bylo już ok.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum