Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Coś niesamowicie hałasuje w głowicy. Sprawdzone wtryski, diagnostyka niczego nie wykazała stąd moje podejrzenie padło na szklanki. Przeglądając Rave zauważyłem, że śruby od głowicy przechodzą przez pokrywę od popychaczy (wiadomo trzeba będzie odkręcić). Teraz moje pytanie : czy będę musiał wymieniać tez uszczelkę pod głowicą ? Film z silnikiem można obejrzeć na you tube : silnik rover 2.0 sdi.wmv.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Kwi 15, 2012 18:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
pelson91, Posłuchaj jak dopala tam słychać to wyraźnie nie klekocze za ładnie
[ Dodano: Nie Kwi 15, 2012 19:53 ]
hmm co mi jeszcze przychodzi ja bym sprawdził paski i dobry kat wtrysku oraz czy gdzieś nie jest poduszka silnika wytłoczona Bo brzmi tak jak by telepało o jakiś metal
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Wysłany: Pon Kwi 16, 2012 08:12
Rozrząd jest dobrze złożony, sprawdzałem jak pokazano w Rave. Wiem, że nie będę musiał ściągać głowicy tylko czy stara uszczelka po ponownym skręceniu wszystkiego dobrze uszczelni mi głowicę ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum