Wysłany: Wto Mar 23, 2010 13:45 [Honda Civic 2.0 iTD] Dziwne zachowanie silnika 20T2N
Witam,
Przeszukałem już forum Civicklub i niestety nic nie znalazłem więc zapytam się Was drodzy klubowicze o taką sprawę. Mam taki problem. Moze ktoś już spotkał się z czymś takim, gdy silnik pracuje na luzie i ma jałowe obroty to po dodaniu gazu silnik wpada w dziwna wibracje i takie jakby przestoje w zwiększaniu prędkości obrotowej , nierówno osiąga 2 tys obrotów , po przekroczeniu tego progu silnik pracuje normalnie.Gdy po odpuszczeniu, gazu silnik wraca na jałowe obroty następnie znów dodam gazu silnik wkręca się normalnie. Ma ktoś pomysł co to może być?
Ostatnio zmieniony przez thef Wto Mar 23, 2010 15:43, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Mar 23, 2010 13:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 9 razy Dołączył: 25 Cze 2009 Posty: 254 Skąd: Kraków
Wysłany: Wto Mar 23, 2010 19:24
frezer20, wybłyskaj błędy. Przy prawej nodze pasażera masz schowane pod schowkiem 3 wtyczki. W brązowej zewrzyj 1 i 3 pin (czarny i zielono czerwony). Odczytaj błędy instrukcje masz tutaj http://roverki.pl/article.php?sid=420 nie sugeruj się ze jest inne złącze diagnostyczne;)
A tak OT miło mi spotkać bratnią dusze na forum;)
_________________ 'Mówią o mnie, że jestem wariat
ale ja to nieźle ogarniam...':P
frezer20, wybłyskaj błędy. Przy prawej nodze pasażera masz schowane pod schowkiem 3 wtyczki. W brązowej zewrzyj 1 i 3 pin (czarny i zielono czerwony). Odczytaj błędy instrukcje masz tutaj http://roverki.pl/article.php?sid=420 nie sugeruj się ze jest inne złącze diagnostyczne;)
A tak OT miło mi spotkać bratnią dusze na forum;)
Dzieki jak będę miał czas zaraz sprawdzę co mi wybłyska.
Mi również miło spotkać użytkownika tak wspaniałego autka
ps. ile ta Twoja ma nalatane? Czy nie miałeś z nią problemów do tej pory?
Moja ma 165 tys i jak do tej pory chodziła świetnie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum