Wysłany: Wto Lut 16, 2016 22:36 [MG ZTT] problem chyba po spadku napięcia
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2002
Witam, mam taki problem ...mianowicie w drodze zerwał mi się pasek klinowy ,jednakze prawie cudem udło mi się dojechać do domu na akumulatorze ( i bez wspomagania )
Jednakże , sprawa dotyczy tego ,że od tamtego czasu ,nie mam świateł cofania i kompletny brak sterowania radiem z przycisków na kierownicy
Nie można sciszyć ,ani zmienić fali !, czy włączyć zmieniarkę
Nie wiem jak na samym radiu , bo mam je schowane głęboko w konsoli centralnej ,pod tabletem i musiałbym całość rozebrać
Dzięki z a podpowiedzi
[ Dodano: Wto Lut 16, 2016 22:36 ]
BARDZO serdecznie dziękuję za sugestie!!!....DOBRANOC
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lut 16, 2016 22:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jednakże naprawione już usterki związane z paskiem? Jednakże wiadomo co było przyczyną, że pasek się zerwał? Jednakże wróciło ładowanie? Bo jak nie wróciło, to najpierw napraw jednakże wszystko i zresetuj cały system odłączając klemy od aku.
Jak nie powróci, to sprawdź np. żarówki, potem sprawdź czy działa czujnik parkowania (jak masz). Jak nie działa, to wejdź pod auto i sprawdź czujnik włączenia biegu wstecznego.
Co do radia... Powinno powrócić po zaniku całkowitym prądu i przywróceniu go w pełnej mocy. Ale kto wie, coś tam z tym tabletem w instalacji nawywijał jednakże
Jednakże pozdrawiam,
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Jednakże naprawione już usterki związane z paskiem? Jednakże wiadomo co było przyczyną, że pasek się zerwał? Jednakże wróciło ładowanie? Bo jak nie wróciło, to najpierw napraw jednakże wszystko i zresetuj cały system odłączając klemy od aku.
Jak nie powróci, to sprawdź np. żarówki, potem sprawdź czy działa czujnik parkowania (jak masz). Jak nie działa, to wejdź pod auto i sprawdź czujnik włączenia biegu wstecznego.
Co do radia... Powinno powrócić po zaniku całkowitym prądu i przywróceniu go w pełnej mocy. Ale kto wie, coś tam z tym tabletem w instalacji nawywijał jednakże
Jednakże pozdrawiam,
jednakże suuuper !
Pasek zerwał się tak sam od się !... ....nie może ?
czujników nie mam, czujnik biegu wstecznego ok , a z tabletem ...."nic nie nawywijał"....bo jest połączony najprościej jak można ze starym radiem, transmiterem FM na kasetę...............
Sam z siebie nie, co najwyżej zerwał sie ze starości jeśli nie zadbales o jego wymianę na czas.
A z radiem to nikt Ci nic nie wtczaruje, wsadziles je gdzies to kto wie... Może zwarcie, może luzna kostka, albo kuny Ci kable pożarły, efekty kombinacji jednakże
Sam z siebie nie, co najwyżej zerwał sie ze starości jeśli nie zadbales o jego wymianę na czas.
A z radiem to nikt Ci nic nie wtczaruje, wsadziles je gdzies to kto wie... Może zwarcie, może luzna kostka, albo kuny Ci kable pożarły, efekty kombinacji jednakże
Efekt "kombinacji" hehe! ,dobre!!!, tak jak ty byś nie kombinował!!!
Temat ogarnięty .......
Tak kombinuje, i wiem ze jak czasem coś gdzies upycham to zdarza sie ze coś nie styka. Jak juz ogarnąłeś i jesteś taki uhahany to przynajmniej napisz dla potomnych co było
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum