Wysłany: Pią Maj 25, 2012 16:18 [R200] znika olej i plyn z chodnicy, poszukiwany mechanik
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1997
Witam
jakis miesiac temu kupilem swoj pierwszy Rover
niby wszystko bylo ok z pewnego źródła
wiedziałem o HGF i wiedzialem ze uszczelka byla wymieniana jakies 10k km temu wiec
mialem nadzieje ze mam to juz z glowy ale niestety po przejechaniu okolo 400km
jest dziwnie malo plynu z chlodnicy, jeszcze ponad minimum ale jestem pewien ze bylo wiecej, wskaznik temp podczas jazdy jest odrobine pod polowa skali wiec chyba ok,
olej tez gdzies "wyparował" bylo pod pierwszym X od góry a teraz zeszlo na ostatni X nad minimum
innych objawów nie zauważyłem
autka nie katowalem 3000 -3500 obrotow max,
ma przejechane nie wiele ponad 130 000
w sprawach samochodow jestem mega laikiem
poprzednim autem zajmowal sie niedoszly tesc i wszystko bylo ok ale
jest jak jest i musze znaleśc nowego mechanika
moze ktoś polecic jakis warsztat najlepiej z okolic sosnowca ?
znajomy poleca mi warsztat/auto-gaz na pogoni zaraz przed gokartami (nazwy nie pamietam)
ale wole sie poradzic na forum nim utopie kaske
mimo tych problemow jestem zadowolony z Roverka i mam nadzieje ze dlugo sie nim naciesze
SPAMU¦
Wysłany: Pią Maj 25, 2012 16:18 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
mam ten sam problem z R25 1,4 benz. gubi płyn, ale nigdzie nie widać wycieków. Poszukuję kogoś we Wrocławiu kto zna się na robocie, bo nie chciałbym oddawać do "Pana Mariana" Proszę o odpowiedź
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum