Typ: i Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1994
Witam
Potrzebował bym namiary na dobrego sprawdzonego mechanika od instalacji gazowych z terenu Rudy Śląskiej najlepiej, w ostateczności mogą być okolice (Chorzów, Zabrze, Katowice)
Mam Roverka 620i z inst- gazową. W momencie gdy jest przełączony na gaz przy dojeżdżaniu do świateł lub jakakolwiek przyczyna do zwalniania spadają obroty prawie do zera i najczęściej kończy się to gaśnięciem silnika.
Poza tym dużo mi pali na gazie, średnio za 100zł przejadę 200km
W miarę możliwości czekam na waszą pomoc.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Kwi 16, 2012 01:18 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
namiarów szukaj na http://lpg-forum.pl/
Jak instalacja w tym roverze? sekwencja, czy podciśnieniowa? Ja bym problemów zaczął szukać w przepustnicy (zabrudzona pewnie do czyszczenia)
a ja bym szukal w takich czesciach: parownik,elektrozawor lub silniczek krokowy gazu, u mnie przyczyna byl silniczek krokowy gazu i elektrozawor ale przy okazju zregenerowalem parownik.Nie jest to nic trudnego klucz odkrecasz przewody miedziane i gumowe i jedziesz.Rozkrecasz parownik czyscisz i regenerujesz nowymi gumami. 2 pierwsze czesci wiesz napewno ktore to i gdzie sa a sliniczka szukaj w przewodzie od parownika do przepustnicy.Zmien na inny jak masz mozliwosc.Chyba ze nie masz silniczka krokowego a register (taki z manualna regulacja) to szukaj problemu gdzies indziej.
Emm dużo mi ten opis nie mówi, ale i tak jeżeli chodzi o instalacje to zostawię to mechanikowi bo wole tego nie ruszać bo "zepsuje"
Ale dzięki wam za wskazówki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum