takie same kółeczka są w aerodecku, żeby włożyć większe niż przewiduje producent to już musisz utwardzać zawieszenie, widziałem założone 195/60/15, więc pewnie jeszcze te jakoś by obleciały... ale nie próbowałem, bo sam trzymam się 195/55/15 na nokianach, szerzej nie ma sensu według mnie bo i moc autka nie za duża a spalanie rooooośnie
Ja mam letnie 195/60/R15 i sporadycznie przytrze z przodu jak na max skręconych kołach wjadę na jakąś większą nierówność. W normalnej eksploatacji nawet przy pięciu osobach na pokładzie nic nie obciera.
Ja mam letnie 195/60/R15 i sporadycznie przytrze z przodu jak na max skręconych kołach wjadę na jakąś większą nierówność. W normalnej eksploatacji nawet przy pięciu osobach na pokładzie nic nie obciera.
ja ma 205/45r17 i zimowe 195/65r15 i tez nic nie obciera
Można mieć różne rozmiary ale warunek jest jeden : na jednej osi muszą być takie same. Czyli obie opony na osi tylnej np.: 185/60/R15 a przód inny rozmiar.
Ja ostatnio założyłem 195 / 55 / R15 na obu osiach, na przód Matadory MP-44, na tył zostały mi dawne opony Cheyen HP01 (w Polsce takich cudów nie widziałem). Jestem zaskoczony, bo opony są bardzo ciche (przejechałem ponad 500 km, w tym trasa ponad 300).
Remigiusz sorki za czas odpowiedzi mam i3 i jak na razie zadowolony jestem może czasem mam wrażenie że powinny lepiej hamować, ale to trzeba byłoby sprawdzić na tym samym odcinku na innych oponach... ale gdzie trzymać się powinny to trzymają a i już nie jeden zakręt szybko przeleciały nawet nie piszcząc i przed zającem wyhamowały...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum