Witam uzytkownikow...
Chcialbym zmienic zarowki w lampach przednich w moim Roverku 200 z 98 roku, chcialbym uzyskac w miare biale swiatlo np. ksenony. Jakie zarowki polecacie do lamp przednich aby spelnione byly jakies wymagania techniczne: np. odpowiednia moc, napiecie itp. Zeby mi nie popalilo odblysnikow i instalacji.
Pozdrawiam
Tomasz
sdm1@wp.pl
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lis 08, 2010 15:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Już było kilka dyskusji na ten temat poszukaj dobrze na forum. Ja osobiście ponad 2 lata śmigam na Philipsach Blue Vision i ani się nie przepaliły i dają takie światło jakie chce itp itd Ogólnie jestem bardzo zadowolony
_________________ Bo fruwać jest generalnie nieroztropnie, więc nie pijcie przy otwartym oknie!
Pomógł: 9 razy Dołączył: 24 Sie 2010 Posty: 335 Skąd: Kraków
Wysłany: Nie Lis 14, 2010 09:53
Witam. Wracając do tematu, ja do swojego auta zakupiłem żarówki Philips BLUEVISION, te co były na początku polecane. Stwierdziłem, że w nocy mam bardzo słabe oświetlenie drogi, mimo tego, że lampy są ustawione maksymalnie w dół. Mam nadzieję, że nie stopią mi kloszy w moim R Pozdrawiam.
Troche nie chce mi sie wierzyć w działanie takiej żarówki, przecież odblaski w środku lampy są ustawione na żarnik w żarówce żeby skutecznie świecić a tutaj jest po trochu światła z każdej strony, jak to może działac?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Wysłany: Pią Lis 19, 2010 10:12
Założyłem dziś Bluevision, wczoraj przyszły do mnie. Nie widzę żadnej różnicy na razie bo dzień Będzie wiadomo dopiero w nocy. Pojadę się przejechać, sprawdzę czy faktycznie dają dużo więcej światła. Tak wogóle to jak wymienić żarówki od pozycyjnych? Bo nie wiem jak się do tego dostać?
Tak wogóle to jak wymienić żarówki od pozycyjnych? Bo nie wiem jak się do tego dostać?
Musisz tą całą oprawkę przekręcić o 90 stopni i wtedy ciągnąc do siebie i powinna wyjść. Najgorszy jest dostęp do lewej lampy, bo tam trochę komp i akumulator przeszkadza, wiem bo, sam wczoraj wymieniałem te żarówki W5W i mijania na te blue vision.
Wysłany: Pią Lis 19, 2010 10:28
Tzn cały ten plastik z lampy zdemontować trzeba? Bo tam normalnie do mijania się dostaje poprzez zdjęcie tego korka/zatyczki na zatrzask. Dużo roboty przy tych W5W?
Wysłany: Pią Lis 19, 2010 11:34
Ale po zdjęciu tego korka jest tam tylko jedna żarówka ta duża H4, nie widziałem tam nigdzie W5W. Ona tak jakby głębiej jest wydaje mi się, bliżej kierunkowskazu...
Ale po zdjęciu tego korka jest tam tylko jedna żarówka ta duża H4, nie widziałem tam nigdzie W5W. Ona tak jakby głębiej jest wydaje mi się, bliżej kierunkowskazu...
Wysłany: Pią Lis 19, 2010 12:51
Wiele rozjaśniło Idę w takim razie zmieniać żarówki Jeszcze jedno pytanie tylko. Odnośnie lewej lampy. Wyjmowałeś baterię, lub odpinałeś jakieś przewody od komputera, żeby sobie ułatwić dostęp do niej?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum