Wysłany: Sob Kwi 14, 2012 17:37 [R400/R45/MG ZS] Problem z biegami - pedał sprzegla
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: 2003
Witam
W dniu wczorajszym pdal mi ten silownik co jest przy pedale sprzegla i jest problem z biegami I teraz pytanie jak to cudo sie nazywa dokladnie i gdzie dostane ten silownik co jest przy pedale sprzegła ?
SPAMU¦
Wysłany: Sob Kwi 14, 2012 17:37 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
wlasnie przed chwila wrocilem z wymiany i lipa jakich malo
niby sie poprawilo ale nie jest to co bylo wczesniej
zauwazylismy ze wysprzeglik na skrzyni strasznie wygina mocowanie
i teraz pytanie czy sprzeglo padlo czy moze winowajca jest lapa od sprzegla tan na skrzyni czy moze samo sprzeglo
wysprzeglac sie da ale nie tak jak kiedys i niestety trzeba zwalic skrzynie i sprawdzic o co biega bo tak nie moze byc chyba ze ktos ma pomysl co jeszce sprawdzic
pedal chodzi plynnie i nie jest zapowietrzony wina chyba lezy jednak po stronie skrzyni
A mocowanie wysprzęglika jest w dobrym stanie, nie popękane?
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Pią Kwi 20, 2012 19:07
Adrian napisał/a:
A mocowanie wysprzęglika jest w dobrym stanie, nie popękane?
tak na oko to wygladalo dobrze wszystko w calosci ale jak sie wciska pedal sprzegla to calosc razem z wysprzeglikiem sie odgina i nie pozwal na dobre wbicie biegu
No to problem z łapą. Pewnie coś się zatarło. Jak zdejmiesz wysprzęglik z mocowania, to łapa powinna się bezproblemowo ruszać pod naciskiem ręki. Sprawdź to.
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Pią Kwi 20, 2012 19:15
Adrian napisał/a:
No to problem z łapą. Pewnie coś się zatarło. Jak zdejmiesz wysprzęglik z mocowania, to łapa powinna się bezproblemowo ruszać pod naciskiem ręki. Sprawdź to.
sprawdzone rusza sie ale mechanik mowil ze dziwne ze to mocowanie az tak sie wygina i podejrzewa ze moze byc problem z samym sprzeglem a najlepsze jest ze bylo 2 lata temu wymieniane (i chyab tu byl blad bo LUC-ka zapodalem )
witam,
ja zastąpiłem zestawem firmy AP z Land Rover Freelander( pompa z wysprzęglikiem), do zamontowania jest potrzebna opalarka ,żeby powyginać odpowiednio przewód.
cena około 200zł
a śmigam ponad rok i jest wporządku
_________________ rafee
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Pon Kwi 23, 2012 13:46
Dwie sprawy:
1. Biegi wchodza bez problemu jak auto nie ma wlaczonego silnika - łapa sie nie odgina ,
2. Jak auto chodzi czyli silnik jest wlaczony wtedy biegow nie idzie wlaczyc i wtedy mocowanie wysprzeglika sie odgina
Jak wyglada samo mocowanie wysprzeglika jeszcze nie sprawdzilem bo musze sie do tego dobrac od gory bo z dolu nie mam jak
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum