Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 Rok produkcji: 1999
Witam!
Czytając o problemach z ABSem nikt przy opisie problemu nie wskazał jeszcze na to że prócz zapalającej sie kontrolki zerują się obrotomierze na chwile całkiem na zero. Dzieje sie to głównie na gazie a nie na hamowaniu. Czy to są już pierścienie? Dodam, że mechanik parę tygodni temu wskazał że miałem pękniętą osłone przegubu.
Co w moim przypadku trzeba zrobić?
SPAMU¦
Wysłany: Wto Kwi 24, 2012 20:17 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Zdemontować zegary i sprawdzić czy nie ma zwarcia.
Ale to się dzieje w momencie kiedy zapala się kontrolka ABSu więc sądzę, że to ma z tym związek. Tyle że dziwne że nikt w ten sposób nie opisywał jeszcze tego problemu..:)
Bo abs nie steruje obrotomierzami tylko impulsator. czyli jesli wystepuja zawsze jednoczesnie usterki z dwoch czujnikow to musi byc gdzies zwarcie tak jak piszeArtu, zapewne za zegarami
Ja miałem taki problem, że wszystkie kontrolki gasły w czasie jazdy razem z prędkościomierzem i obrotomierzem. Wina stała po regulatorze napięcia w alternatorze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum