Wysłany: Czw Kwi 26, 2012 18:28 [R75] Brak mocy - CDT/CDTi
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Proszę o pomoc forumowicze, zabrałem się za wymiane uszczelki pod pokrywą zaworów, skończyło sie na tym że nie byłem w stanie wyciągnąć elektrowtryskiwaczy, poskładałem to z powrotem po czym samochód dziwnie stuka na chodzie i dymi.
Co więcej, podczas jazdy dymi dalej, gdy jadę na biegu powyżej 2 tys obrotów, samochód gaśnie i nie ma mocy.
Na równych obrotach jest okej, ale jak wkręce go na 1500 i wiecej to są te objawy
Ostatnio zmieniony przez apples Pią Kwi 27, 2012 17:13, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Kwi 26, 2012 18:28 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
próbowałem nimi (tylko 2ma) ruszać na boki ruchy delikatne, ale jak samochód chodzi, i odpinam elektrowtryskiwacze po kolei to słychać efekt odpięcia, inaczej silnik pracuje - odpinam każdy po kolei i wpinam (nie że odłączam wszystkie na raz)
Teraz to nawet samochód nie chce odpalić, odpali jak się go bardzo długo kręci
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum