Są sklepy sprzedające same wkłady i tylko tym się trudniące
Koszt zwykłego szkła około 15-20zł
Asferyczne (z kreską) około 20-30zł
Asferyczne niebieskie (ala bmw) około 30-40 zł
Wszystko za sztuke , ja osobiście wymieniłem na te ostatnie i polecam większy kąt widzenia i nie oślepiają tak jak ktoś "wali długimi"
Jedyną wadą niebieskich jest to że szklo ma 4mm a zwykłe 2 mm i nie mieści się w oprawke i trzeba na kleju do szyb
Wygogluj "wkłady do lusterek"
Co do wysyłania używek na 90% pękną przy wyciąganiu gdyż żeby wymienić szkło należy stare wybić i wydłubać kawałki . Najwyżej że przyśle ci wkład z ramką
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomógł: 10 razy Dołączył: 26 Mar 2009 Posty: 272 Skąd: Sosnowiec
Wysłany: Czw Lip 11, 2013 20:38
Ja podłączę się do tematu lusterek. Kto przerabiał już kwestię podgrzewania lusterek? Ja mam właśnie podgrzewane, tyle że jak kupiłem auto nie grzały wcale. Potem złoczyńcy ułamali mi jedno. Kupiłem i zamontowałem używkę i zaczęło "grzać" I tu pytanie, jaka może być przyczyna, że drugie nadal nie działa? Czy to kwestia styków, kostki czy jednak uszkodzona może być wkładka grzewcza? Czy ktoś z was już coś takiego naprawiał?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Wydaje mi sie ze na 100% masz wypalony wklad. Ja w swoim R 25 tez mam podgrzewane i nie grzeja i wyjolem same wklady i sprawdzilem je i maty sa przepalone i widzialem na allegro w sumie za 80 zl dwa wklady ktore pasuja odrazu z matami juz zamontowanymi;) elektryke tez sprawdzilem i jest oki;) bezpiecznik tylko wymienilem bo mialem spalony. I powoli sie bede zabieral za te lusterka tylko narazie az tak tego nie potrzebuje i o. Wiec jak jedno Ci dziala po wymianie to znaczy ze pewnie elektryke masz oki a w drugim nie sprawnym lusterku masz spalona mate grzewcza. Takie jest moje zdanie;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum