Wysłany: Nie Kwi 29, 2012 14:57 [r200] nie można odpalic
Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
witam! Mam problem ponieważ zgasijem normalnie samochód po sklepem i jak wróciłem otwierajac go zauważyłem że nie mrugnal światłami potem chciałem go odpalic i jak przekrecilem kluczyk na zapłon w kabinie pojawiał sie dziwny dźwięk jakby alarm ale bardzo cicho tak że słychać tylko w środku i jak przekrecilem kluczyk dalej żeby go odpalic dźwięk ucichl ale samochód ten nic nie kręcil cisza totalną. Próbowałem odpalic na popych z kabli na krótko i też nic pomocy bo jestem na urlopie tutaj nie ma żadnego mechanika i nie wiem co zrobić odłączałem też akumulator i komputer i dupa cos sie zacięło i nie wiem co :-(
SPAMU¦
Wysłany: Nie Kwi 29, 2012 14:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 41 razy Dołączył: 15 Sie 2007 Posty: 1184 Skąd: Piotrków Tryb
Wysłany: Nie Kwi 29, 2012 18:25
Ewidentnie trzyma immo.
Po przekreceniu kluczykiem w celu rozruchu własnie słychac owy dzwiek.W tym momencie powinno sie nacisnąc na guzik w pilocie i dzwiek powinien wył sie .( immo odpuszcza i wtedy dopiero mozliwe jest uruchomnienie silnika)
Pomógł: 6 razy Dołączył: 14 Sie 2011 Posty: 189 Skąd: Chrzanów
Wysłany: Pon Kwi 30, 2012 05:47
tak tak...przekrec kluczykiem zeby wlaczyl sie ten dzwiek i naciskaj przyciski na piloce...nawet dwa rownoczesnie pomagaja czasami... moze masz slaba baterie w pilocie i cos rozkodowalo...daj znac jak poszlo
poszlo kiepsko bo ciagne jest to samo nacisnaknie guzikow nie pomaga zauwazylem ze to jest przy zamykaniu samochodu jak sie zalacza centralny zamek czasami trabnie sobie jak zamykam a jak zalaczy sie immo i jest ten dziek to juz nic nie dziala centarlny zamek swiatla awaryjne pilot nic kompletnie tylko alarm sie wlacza czasmi probowalem anwet akumulator odpiac to dopiero za ktoryms odpieciem zalapal wlaczyl sie alarm jak tylko przylazylem kleme do akumulatora i tak ma wlasnie raz na na jakis czas ze sie zawiesza myslalem ze jakies zwarcie moze byc... a jezli to sprawa immo to da rade to naprawic w zwyklym warsztacie u jakiegos elektryka? bo po prsostu boje sie nim juz jezdzil ze w koncu mi stanie i go nie odpale
wloditzki, temat wielokrotnie poruszany tutaj na forum.
Spróbuj wymienić baterie w pilocie.
Jeśli pilot padł na amen to immo możesz wyłączyć jedynie 4-cyfrowym kodem, który był dołączony do kluczyków za czasów nowości. Jeśli się go nie posiada, pozostaje wizyta w warsztacie posiadającym komp. T4.
Pomógł: 6 razy Dołączył: 14 Sie 2011 Posty: 189 Skąd: Chrzanów
Wysłany: Wto Maj 08, 2012 06:00
tak tak ale czasem slaba bateria robi taki myk ze rozlacza immo...i w momencie kiedy wsiadasz to akurat wystarczy jej mocy zeby zaskoczyc.... wymien baterie...koszt to chyba 10 zl....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum