Wysłany: Nie Kwi 29, 2012 21:26 [rover 214si]Niezapalająca się kontrolka srs i inne
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1997
Witam, niedawno kupiłem rovera 214...od razu powiem, ze to mój pierwszy samochód i byłem tym tak zaaferowany, że nie na wszystko zwróciłem uwagę...jednak ostatnio tak sie dokładnie mu przyjrzałem i zainteresowały mnie trzy rzeczy:
1.najbardziej mnie martwi, kontrolka srs w ogóle się nie zapala, szukałem podobnych tematów ale wszędzie było o palącej się ciągle. Może to oznaczać, że tej poduszki po prostu nie ma?
2.gdy odpalam silnik, niknie zasilanie w całym aucie, radio gaśnie, przygasają wszelkie światełka w środku
3.System abs...w aukcji pisało, że jest, lecz nigdzie nie widzę do niego pompy, czytałem, że to częsty błąd sprzedających ale nie mam pewności, może jej po prostu nie widzę.
Rozumiem, że wielu motomaniaków pewnie tym tematem zdenerwuję, ale chciałbym po prostu rozwiać wątpliwości
Ostatnio zmieniony przez reqiem88 Nie Kwi 29, 2012 22:02, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Kwi 29, 2012 21:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ad1. najlepiej sprawdź bezpiecznik od poduszki i żarówkę. być może zostały wyjęte przez sprzedającego żeby ukryć wadę, a może po prostu spaliła się żarówka i się nie zapala.
ad2. to normalne, ze radio gaśnie przy załączaniu rozrusznika. Nie jestem pewny, czy to nie jest z automatu wyłączanie "zbędnych odbiorników" przy rozruchu, czy tylko przez spadki napięcia, ale często tak się dzieje. rozrusznik bezlitośnie wysysa z akumulatora coś koło 100 Amperów więc nie ma się co dziwić, że ten sie trochę poddaje. przygasanie świateł itp też może wystąpić, zwłaszcza jeśli akumulator jest już słaby lub są słabe połączenia prądowe do rozrusznika lub do masy, także dla świętego spokoju bym to sprawdził, ale na cuda nie ma co liczyć.
ad3. poszukaj na forum już były zdjęcia z lokalizacją pompy i jak to wygląda w R200, albo podrzuć zdjęcie spod maski to Ci ludziska powiedzą, czy masz tam pompę czy nie
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum