Wysłany: Sob Mar 14, 2009 15:21 [R45] Angielskie lusterka
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Witam,
mam taki problem: raz jeden w życiu udałem się na myjnię automatyczną, złożyłam lusterka, odkręciłem antenę i z sercem na ramieniu wjechałem do środka. A myjnia urwała mi lusterko. Od myjni dostałem odszkodowanie (byli ubezpieczeni) i kupiłem sobie dwa lusterka chromowane, bo nie mogłem znaleźć mojego koloru, a chromowane też są ładne:-) No i tak: dziś zmieniłem lusterka, co - uwierzcie - kosztowało mnie wiele wysiłku. Wsiadłem do samochodu, żeby sprawdzić, czy wszystko działa i....okazało się, że lusterka są w angielskiej pozycji. Na starych zauważyłem, że od spodu na zaślepce są symbole LHD i RHD a na korpusie jest strzałka. Na moich starych strałka wskazuje LHD a na nowych RHD. No i teraz pytanie: czy ktoś z Was ma może jakiś sposób, żeby to zmienić? Bo zakładam, że jest taka możliwość...
Pozdrawiam,
Kuba
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Mar 14, 2011 22:03, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Mar 14, 2009 15:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
magneto, wymiana wkładów nic nie da, bo całe lusterka są lekko przekręcone
kuba_z napisał/a:
czy ktoś z Was ma może jakiś sposób, żeby to zmienić? Bo zakładam, że jest taka możliwość...
tak, jest taka możliwość.
jak złożysz lusterka, to musisz się przyjrzeć temu miejscu, gdzie lusteka się przekręcają przy składaniu...
tam jest taki pierścień z wypustkami, który leżu na mocowaniu lusterka i tymi wypustkami trafia w w odpowiednie wycięcia w mocowaniu, a z góry jest przyciskany sprężyną musisz go podważyć dwoma płaskimi śrubokrętami i przekręcić tak, żeby te wypustki trafiły w wycięcia obok
to wymaga trochę kombinacji i cierpliwości, ale da się zrobić (mi się udało )
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
No właśnie:-) Ja ten pierścień widziałem w tym połamanym lusterku. Teraz muszę tylko złamać je jeszcze raz, bo pokleiłem poxipolem zanim mi przyszły nowe. No a najłatwiej nauczyć się na czymś, co jest zepsute:-D
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum