Wysłany: Pią Maj 04, 2012 23:07 [R25] Pompa Paliwa głośna praca - wymiana?
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2000
Witam
gdy auto stoi odpalone to w środku auta słychać dość głośno bzycząca pompę paliwa, nawet zagłusza silnik jeżdżę już tak parę miesięcy ale obawiam się ze będę musiał ja wymienić bo aż tak buczeć nie powinna a problem będzie jak gdzieś dalej od domu padnie, i teraz pytanie jak się do tego zabrać idzie ja wyjąc przez tylna kanapę jakoś czy muszę cały zbiornik wyjąć? i czy te zamienniki nowe z allegro za 60 zl KLIK będą dobre bo czytałem tu na forum ze są jakieś inne pompy niż oryginalne i nie sięgają dna baku, ew czy od rovera 214 będzie pasować bo mam takiego rozbitego na podwórku
SPAMU¦
Wysłany: Pią Maj 04, 2012 23:07 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
z R 214 będzie taka sama jak do R 25 ? już wiem jak demontować wszystko bo już z rozbitego 214 wyjąłem wczoraj, w nim do ostatnich chwil pompa chodziła cicho bez zarzutu bo w moim R 25 to buczy jak opętana
Mam podobny problem z głośną pracą pompy. I teraz tak jest że na pełnym zbiorniku głośna praca im paliwa mniej to pracuje ciszej. Tak jest w tych modelach czy brać się za wymianę? Śmigam tak na niej już z 1+ rok
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum