Wysłany: Nie Maj 06, 2012 12:23 [r75] Wymiana gum stabilizatora przedniego
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam
Mam problem z wymianą przednich gum stabilizatora. O ile z tyłu nie ma problemu z odkręceniem zacisków, o tyle z przodu jest to trochę skomplikowane. Tylne śruby jeszcze jakoś dałbym radę chociaż nie ma ruchu za dużo. Ale tych przednich od strony silnika to już raczej nie widzę jak je odkręcam.
Ktoś ma na to jakiś patent???
Pozdrawiam
[ Dodano: Nie Maj 06, 2012 13:23 ]
Nikt nie wymieniał gum stabilizatora???
SPAMU¦
Wysłany: Nie Maj 06, 2012 12:23 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witam. Dzieki za odpowiedz. Nasadówkę da rady założyć ale gorzej z rączką. Powiedz mi jeszcze tylko czy walczyłeś od strony nadkola czy z kanału od spodu.
nie radze ci od strony nadkola bo mimo ze wuydaje sie ze małe nakrętki to jednak mogą napsuc krwi. u mnie jak tylne wymieniałem to 5 godzin mi to zabrało mimo ze z kanału bo 3 z 4 srób musiałem odcinac i przewiercać. a miała to być max godzina zabawy
_________________ kupiłem, pojeździłem, popsułem, naprawiłem..... i to wszystko dzięki wam:):)
Z przodu jak stabilizator wywalony to perfidnie puka jak jedziesz prosto, a z tyłu pojęcia nie mam ale chyba też puka. Zresztą poszarp stabilizatorem z kanału i będziesz czuł czy ma luz czy nie.
Dzięki za rady. Jak znajdę chwilkę czasu to spróbuję jeszcze raz z kanału tylko krótką grzechotkę muszę dorwać. Zrobię to napiszę co i jak .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum