Wysłany: Czw Maj 03, 2012 18:34 [R214] alternator problem z prądem
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1997
witam ostatnio miałem problem z zasilaniem pojechałem do gościa od akumulatorów i stwierdził że to wina aku więc kupiłem nowy po 2tyg padł doładowałem padł znowu jakieś 2 tyg pojechałem do tego samego gościa od akumulatorów a on mówi że to wina alternatora ok pojechałem do gościa od alternatorów dałem mu altka on mi go zregenerował niby ok ale coś mnie zastanawia napięcie na klemach po odpaleniu 13,9-13,8 i tak trzyma ze światłami 13,8 czy tak powinno być altek magneti morelli 14v chyba coś około 60A
nie mam zaufania do speców z Gniezna wię chciałbym wiedzieć
SPAMU¦
Wysłany: Czw Maj 03, 2012 18:34 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ok ale coś mnie zastanawia napięcie na klemach po odpaleniu 13,9-13,8 i tak trzyma ze światłami 13,8 czy tak powinno być
jest dobrze tyle ma być, sprawdź też czy Ci nie spada napięcie przy wysokich obrotach bo ja akurat taki problem miałem, że po wkręceniu motoru na 6 tys obr to ładanowanie miałem 11,5V
swoją drogą ten gościu od aku to chyba jakiś amator
jak ja kupowałem aku to gosciu profesjonalnie sam zamontował sprawdził ładowanie alternatora założył nowe zaciski na kable, a to wszystko w cenie akumulatora która nie była wysoka
tylko z początku nie chciał mi sprzedać 70Ah do 1.4, mówił ze altek nie da rady, a jakoś już dwa lata jest wszystko ok.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum