Wysłany: Sob Maj 05, 2012 21:28 [ Streetwise ] Jaki przegub do Streetwise?
Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2003
Witam Was serdecznie wielkimi krokami zbliża się w moim autku wymiana przegubu lewego ( stuka i puka coraz mocniej przy skrętach kierownicą ) i tu pojawia się moje pytanie. W sklepach motoryzacyjnych ciężko jest znaleźć przegub do Streetwise czy ktoś się orientuje czy w R25 albo 200 nie ma przypadkiem przegubu o tych samych parametrach Mój Streetwise to dwulitrowy diesel z ABS /moc 101KM, rok 2003, manualna skrzynia.
Z góry dzienx za pomoc
Pozdrawiam banan 010687
SPAMU¦
Wysłany: Sob Maj 05, 2012 21:28 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
W sklepach motoryzacyjnych ciężko jest znaleźć przegub do Streetwise czy ktoś się orientuje czy w R25 albo 200 nie ma przypadkiem przegubu o tych samych parametrach
Przepraszam że sie podepne, ale mam podobne pytanie. Moja koleżanka szuka dla siebie Streetwisa i zastanawiam się na ile one są zgodne mechanicznie z R25.
Wiadomo silnik K to K, ale zawieszenie jest to samo, nie jest jakaś specjalna wersja o większym prześwicie?
No i czy nie ma problemu z częściami z tego tytułu, bo to dość rzadka wersja autka.
czy przeguby z kanciaka są identyczne jak w nowszych 200? To są te same części?
Raczej nie.
sobrus napisał/a:
Przepraszam że sie podepne, ale mam podobne pytanie. Moja koleżanka szuka dla siebie Streetwisa i zastanawiam się na ile one są zgodne mechanicznie z R25.
Wiadomo silnik K to K, ale zawieszenie jest to samo, nie jest jakaś specjalna wersja o większym prześwicie?
No i czy nie ma problemu z częściami z tego tytułu, bo to dość rzadka wersja autka.
Zawieszanie jest lekko wyższe. Z częściami mechanicznymi nie będzie problemu bo są wymienialne z R25/R200, gorzej może być z zderzakami, bo blacharka praktycznie tez ta sama.
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Sro Maj 09, 2012 11:41
a szczerze mówiąc to ze streetwisem jeśli chodzi o blacharskie a raczej plastikowe elementy to musi być faktycznie trudno, mało tego . Już nawet MG ZR mam dwa w powiecie a streetwise był 1 i znikł .
Plastiki to wiadomo, ale czy wyższe zawieszenie nie ma jakichś nietypowych elementów? Sprężyny, amortyzatory?
Nawet do R400 amortyzatory ciężko kupić, niby wszędzie są ale ceny zabijają (prawie 400zł sztuka). Na szczęście te od Hondy też pasują (nie, dla modeli z K series to nie jest ta sama część co w Hondach, ale hondowa pasuje).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum