Wysłany: Czw Maj 10, 2012 19:04 [r200] wszytsko na raz :(
Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witam!
Panowie może wy mi pomorzecie bo ostatnio bylem u 3 mechanikow i elektryka i mam ciagle problemy z tym samochodem chce go naprawic tak zeby dzialal i go sprzedac po prostu... Wiec problem twki w tym ze w samochodzie ze samochod czasami sie "zawiesza" np dzisiaj jechalem do pracy i w trakcie jazdy mi zgasl i zapalily sie 2 czerwone lampki od akumulatora i bodajze od oleju i wskazówka temeratury poszla mi nagle na sama gore dopiero zeby odpalil musialem odpiąć akumulatror i podpiąć jeszcze raz i bylo ok mam tak ostatnio czesto lub po rostu zdaza sie tez ze zaraz po odpaleniu jak wlaczam swiatla mi gasnie i znowu to samo 2 czerwone lampki i trzeba odpiac akumulator i podpiac jeszcze raz zeby odpalil jesli wam pomoze to wkleje na samym koncu 2 linki z postami ktore juz wczesniej pisalem bo to wszytsko sie zaczelo naraz jedno po drugim
http://forum.roverki.eu/v...light=wloditzki http://forum.roverki.eu/v...light=wloditzki
Pomocy juz tyle kasy wladowalem w tych mechanikow i nic to nie dalo
SPAMU¦
Wysłany: Czw Maj 10, 2012 19:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Na pierwszy ogień masa od akumulatora do karoserii, popraw a najlepiej złap ją nowym kablem. Potem wiązka tylnej klapy, tylko dokładnie popatrz na każdy kabelek.
wiazke mialem wlasnie dzisiaj wymieniona na nowa bo kable byly strasznie poszarpane i juz zaczelo mi sie dymic wiec napewno nie to a mase robilem jakies 2 miesiace temu bo mi swiatlo nie swiecilo
dokladnie pilot sprawdzic czyli w jaki sposob? dodam ze mi nie dziala centralny jesli to ma jakis zwiazek i z pilota tez nie moge ani zamknac ani otworzyc
A co do tematu, to miałem sytuację, gdzie podejrzewana była wyczerpana bateria pilota (nie mogłem zamknąć ani otworzyć auta z pilota), winowajcą okazała się masa, klema minusowa spadła mi z akumulatora. Przyjrzyj się dokładnie tym dwóm zagadnieniom
klema napewno nie spadla bo ciagle ja odpinam i przypinam zeby mi zapalil jak zgasnie w trakcie jazdy a co do baterii i pilota nie jestem pewny czy nie mam w domu drugiego pilota zadziala na drugim jesli bateria w nim jest ok? i drugie pytanie jesli nie mam tego pilota i wymienie baterie to jak go potem z synchronizowac?
ok mozliwe ze to pilot jak centralny mi nawet nie dziala z kluczyka? a alarm i immo sie zalacza? normalnie jak zamykam z kluczyka switla awaryjne 3 razy migaja i wszytsko sie zalacza z tym ze zamyka tylko drzwi kierowcy... i z tym gasnieciem podczas jazdy tez pilot?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum