Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1997
Tak jak w temacie, czy mogą być spowodowane poprzez HGF ?
Prędzej takich problemów nigdy nie miałem.
Dodam że świece i kable są nowe ( przejechane może 4tys )
Dodam, że na filmiku wciskałem gaz odrazu do podłogi, nie raz obroty szły do końca, a nie raz do połowy i na dół, albo z mułem do samej góry.
Tak jak w temacie, czy mogą być spowodowane poprzez HGF ?
...
Jeśli będziesz tam silnikiem kręcił gdy jest nierozgrzanym to niedługo możesz być pewnym HGF'u.
Prawdopodobnie wypada Ci zapłon albo masz problem z wtyczką przy przepustnicy od czujnika TPS.
Jak wtyczka to trzeba ją jak i czujnik oczyścić (piny kontaktowe). Jak wypadanie zapłonu to prawdopodobnie cewka umiera. Nie szarpie Ci czasem samochód?
ADI-mistrzu, HGF to już mam, olej dostał się do płynu, masło itd, i samochód stał no ok 4 miesięcy nie ruszany, prędzej nic takiego nie było.
Przyznam, że przed HGF od czasu szarpał na benzynie, i na gazie, ale częściej na gazie. A teraz w ogóle prawie nie mogłem dojechać nim do szwagra do garażu, bo cały czas szarpał
Wczoraj wszystko zostało rozebrane, głowica jest u planowania, gdzieś za ok godzinkę będzie odbierana, i po południu będzie już składanie.
W ilu procentach jesteś przekonany, że to Cewka
Dobrze że w koninie typ sprzedaje części od Roverów i MG, więc gdyby to była cewka, miałbym ją na miejscu
No to HGF zrobiony jak na razie jest ok, i żeby tylko tak już zostało
ADI-mistrzu, a wiesz czym spowodowane są/ były ty obroty ?
Po wymianie uszczelek, śrub itd nadal tak chodził, już miałem ogólnie dosyć. Samochód pochodził pochodził, rozgrzał się, i wszedłem dodać gazu, na początku tak jak na filmie, ale w pewnym momencie jak wystrzeliło, to mówię UJ silnik. Dymu pełno w całym garażu, chodził jak Yamaha R1, szwagier wchodzi do kanału, a tam środkowy wydech wywaliło, i nagle samochód chodzi idealnie
Ani razu się nie zadławił, po wciśnięciu gazu obroty idą do góry normalnie, nie gaśnie ani nic
Nie szkoda Ci silnika palować na postoju i to jeszcze z HGF
Lukasz_Konin napisał/a:
amochód pochodził pochodził, rozgrzał się, i wszedłem dodać gazu, na początku tak jak na filmie, ale w pewnym momencie jak wystrzeliło, to mówię UJ silnik. Dymu pełno w całym garażu, chodził jak Yamaha R1, szwagier wchodzi do kanału, a tam środkowy wydech wywaliło, i nagle samochód chodzi idealnie
Ani razu się nie zadławił, po wciśnięciu gazu obroty idą do góry normalnie, nie gaśnie ani nic
Wychodzi na to, że coś blokowało spaliny, znaczy coś, tłumik środkowy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum