Pomógł: 2 razy Dołączył: 17 Lut 2004 Posty: 163 Skąd: Nowy Sącż
Wysłany: Pią Maj 11, 2012 09:38 [mg tf160] Co to za kontrolka
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2004
Panowie co to za kontrolka, bo napewno nie od poziomu płynu chłodniczego, bo czujnika od poziomu plynu brak. Temperature chłodziwa mam spoko bo w granicach 92 stopni i temp. oleju nie przekracza 120 stopni. Olej w silniku jest tyle ile ma być, w zbiorniczku wyrównawczym płynu tyle ile ma być, wiatraki sie wlączają.
_________________ MG TF 160 z 2004r.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Maj 11, 2012 09:38 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Sob Maj 12, 2012 17:38
Panowie wymacałem cały zbiorniczek, obfotografowałem od spodu i z boku i nie ma żadnego czujnika, za to po drugiej stronie znalazłem jakiś luxny czujnik, bardzo podobny do tego który włącza wentylator w błotniku i pisze na nim mini coolant
Wysłany: Sro Maj 16, 2012 17:08
Jak już wcześniej pisałem i załączyłem na zdjeciach czujnika poziomu płynu chłodniczego niema, ale za rada kolegi dolałem ponad max płynu i kontrolka juz sie nie zaswieca.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum