Wysłany: Sob Maj 19, 2012 20:24 [R400] konczace sie sprzeglo? 1.4 16v
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1998
Witam!!!
Zauwazylem ze gdy wcisne gazu na jednyce i piszcza opony wrzucam 2 to samochod ma 4 tys obrotow a wcale nie idzie i tak dojde az do 5:) wiec tak czy dlugo pojezdze na tym sprzegle spokojniie i ile moze kosztowac same najtancze sprzeglo bo docisku i lozyska nie mam zamiaru zmieniac.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Maj 19, 2012 20:24 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
gdy wcisne gazu na jednyce i piszcza opony wrzucam 2 to samochod ma 4 tys obrotow a wcale nie idzie i tak dojde az do 5:) wiec tak czy dlugo pojezdze na tym sprzegle spokojniie
ja miałem tak ale przy 147KM to jak wyciągnąłem sprzęgło to tarczy już nie było prawie wcale
więc u Ciebie pewnie już sprzęgło jest do w miarę szybkiej wymiany, jak niedużo jeździsz to z miesiac może dwa miesiace spokojnej jazdy jeszcze powinno wytrzymać, ale zabierz się za to jak najszybciej bo może być problem jak Ci się sprzęgło rozpadnie
To sprzęgło do kanciaka, więc być może do silnika Hondy.
Najbardziej polecane jest sprzęgło LUK, z tego co pamietam to jest oryginał Rovera.
http://allegro.pl/sprzegl...2323984432.html
Wymiana sprzęgła to sporo roboty i dość kosztowna zabawa (robocizna ze 200-300zł też będzie). Do tego to bardzo ważny element przeniesienia napędu - więc moim zdaniem nie warto oszczędzać.
wiec tak wczoraj chcialem wyprzedzic sam i mialem 100 na 5 biegu i sprzeglo zaczelo sie slizgac wiec po dziesiatym bede robic:)
SOBRUS dzieki za info ile kosztuje a i koszty robocizny mnie nie obchodza bo mam kanal i narzedzia wiec sam zwale skrzynie:) a co moze sie stac powaznego jesli bede jezdzil az stanie??
Wysłany: Sro Maj 23, 2012 17:05 Re: [R400] konczace sie sprzeglo? 1.4 16v
adams91 napisał/a:
...najtancze sprzeglo bo docisku i lozyska nie mam zamiaru zmieniac.
takie rzeczy sie w komplecie wymienia, bo mi poszedl docisk, to swiszczalo wiec go dobilem z tarcza za 300km, a jak Ci docisk padnie za 3kkm,a wymienisz same sprzeglo to znowu sciaganie skrzyni- robota bezsensu
zdjalem dzisiaj sprzeglo ale mam teraz maly problem gdzie dostane sruby mocujace docisk do kola zamachowego?? bo byly tak dokrecone ze lepki sie przekrecily;/ tarcza byla dosc gryba ale przypalona byla, a docisk tez ddo wymiany poniewaz w tym miejscu gdzie sie laczy z lozyskiem jest wyrobione i blacha zamiast miec z 3 mm ma z 1,5mm to napewno przez dobite lozysko.
Blem w sklepie z czesciami i powiedziano mi ze dostane tylko w serwisie rovera takie sruby boniby rover takie tylko robi torawda??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum