Wysłany: Pią Maj 18, 2012 15:52 [r220] regeneracja pompy wspomagania
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam czy przerabiał ktoś z forumowiczów regeneracje pompy wspomagania??
Kupno używki do diesla to cena ok 250zł i beż żadnej gwarancji ze długo pochodzi. Jeżeli ktoś z waz wie jakie łożyska i simmering
i jak to w ogóle rozebrać żeby nic nie popsuć był bym wdzięczny za jakiś mały tutorial.
Ostatnio zmieniony przez Adrian Sob Maj 19, 2012 14:27, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Maj 18, 2012 15:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
bez przesady. Ceny używanych zaczynają się od 40zł z przesyłką. przy okazji mam pytanie o to czy podejdą od innych modeli, bo wygląd mają taki sam... Ok różniły się od silników bezn i diesla, oraz z ręcznym i automatycznym napinaczem. Skąd wiedzieć jaki napinacz jest w samochodzie?
I tu właśnie problem bo niepasuja wiem ze do bezyniaków kosztuje 40zl za używkę ale do diesla już kolo 200zl i niewiadomo czy i jak dlugo pochodzi wiec jezeli ktos z was rozbieral juz taką pompę to prosilbym o jakies info
Znalazłem zestaw naprawczy na ebay, ale składa się tylko z uszczelki papierowo metalowej. Mnie to nie urządza bo pompa słabo pompuje a nic nie cieknie. Też szukam czegoś bo w najbliższym czasie zamierzam też pompę wymienić bądź zregenerować.
w serii T 2.0 benzyna podobno jest taka sama jak w SDI co najwyzej roznia sie króćcami pompa napedza tez pompe wody
moja ostro cieknie, ale jakos ciezko mi sie za to zabrac
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum