Xcentriq87, w katalogu szyb gdy kupowałem nową miałem do wyboru tylko z czujnikiem deszczu lub bez. Zatem można domniemać, że wszystkie 75 mają taka samą szybę i można śmiało zakładać taka z polifta.
_________________ "Mówisz, że możesz - to możesz. Mówisz, że nie możesz - to nie możesz.
Więc sobie wybierz."
Ale jeżeli mam sensor i założę szybę bez to czy wszystko będzie w porządku działać? W jednym warsztacie mi powiedzieli że przestaną działać wycieraczki światła itp.
Swiatla? To nie renowka i tu nie ma automatycznych świateł. Co do automatycznych wycieraczek to fakt, jeśli czujnik będzie źle przyklejony to nie będą działać prawidlowo
Czujnik deszczu nie będzie chyba działać prawidłowo. Ponad to wszystkie bebechy będą widoczne
W BMW czujnik zmierzchu też by przestał działać i ew. asystent świateł drogowych - ale te dodatki u nas nie funkcjonują. A szyba z przedlifta i polifta jest taka sama. Różnica tylko w opcji pod czujnik deszczu. Wymiana samodzielna, jeśli się ma pojęcie jak to zrobić nie powinna przysparzać kłopotów, ale... jeśli się ktoś ma zamiar uczyć to odradzam
Ja wymieniałem szybę już 2 razy Pierwszy raz szyba czujnkiem wyszła taniej od szyby bez. Gdzieś na forum taki mój wpis jest. Potem doubezpieczyłem szyby do OC. Jak mi gnój zbił kamieniem szybę, to sobie skorzystałem z tej opcji. Robili mi w AutoGlass na trasie toruńskiej w Warszawie.
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
czujnik deszczu nie będzie działać, ale jak odłączysz go , to wycieraczki będą działać jak zwykłe czasówki. Jak wymieniałem szybę to różnica z czujnikiem a bez była chyba 20 pln za nową.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Aaa tam głupoty piszecie , ja ma czujnik na zwykłej szybie i działa bez zarzutu .
Jedynie było widać wszystkie bebechy,na chwilę obecną okleiłem czarną folią
Kiedyś się może szybę wymieni
A i jeszcze przyklejony na klej do montażu armatury sanitarnej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum