Wysłany: Pon Maj 21, 2012 21:28 [620Ti] Uszczelka kolektora wydechowego
Typ: GSi Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Witam;
Czy ktoś ma "na strychu" albo wie gdzie mogę dostać uszczelkę kolektora wydechowego do 620 Ti?
W ostatni weekend walczyłem z wymianą uszczelki. Musiałem rozebrac pól auta. Zakupiłem nową. Zrobiłem test i po przejechaniu 2 km jechałem juz traktorem. Niestety konieczny był ponowny demontaż i masa straconego czasu.
Uszczelkę po prostu wyjarało i zwegliło. Tak się przypiekła do kolektora, że nie mogłem jej za cholerę zdrapać. Była jakaś taka papierowa.
Uszczelka była dedykowana do mojego samochodu, ale w porównaniu z ta którą miałem to przepaść jakościowa.
Dzięki za każdą pomoc. Na zdjęciach to co zostało po zeskrobaniu nowej uszczelki i fotka tej starej. Właśnie takiej szukam
Darek
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 21, 2012 21:28 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie musi być metalowa ja mam z intercars coś ala klingeryt taki materiał jakby azbestowy ( nie wiem czy dobrze opisuje) i na pewno nie jest metalowa a robiłem cały kolektor koło lutego i jest ok
Dzięki Panowie za każda pomoc, ale mam dosyć zabawy w poszukiwania uszczelek, testowanie, itd. Nie będę ryzykował kolejnych godzin na skręcanie i rozkręcanie samochodu. Zamówiłem oryginał w Anglii. Przyleci pocztą lotniczą i będe miał to co trzeba.
Za całość z przesyłką zapłaciłem 14 funtów, więc nie ma tragedii.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum