Wysłany: Pon Maj 21, 2012 14:14 [R75] KLUCZ DO ŚRUB ZABEZPIECZAJĄCYCH DO KÓŁ
Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2004
Witam wszystkich serdecznie kupiłem jakis czas temu samochód i nie zobaczyłem ze ma sruby zabespieczające nie stety nie mam klucza mam pytanie czy któs z trojmiasta posiada taki klucz i była by możliwośc podjechania do kogoś i sprawdzenia czy pasuje do moich srub i odkrecenia na miejscu , z tego co się dowiedziałem są tylko 2 rodzaje tych kluczy
Z góry dziekuje za Pomoc
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 21, 2012 14:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
kiler1127, dzwon do pierwszego lepszego autozłomu ogłoszającego sie na allegro i mającego czesci do r75 ja tak zrobiłem bo swoj klucz zgubiłem.... dość ze koleś za 10zl przeslal mi klucz to jescze dał 2 komplety śrub zabezpieczających bo stwierdził ze i tak nie ma co z tym robic
_________________ kupiłem, pojeździłem, popsułem, naprawiłem..... i to wszystko dzięki wam:):)
Miałem podobny problem, który rozwiązałem w następujący sposób:
- należy przygotować klucz nasadowy, który można z lekkim trudem nabić na śrubę (tak aby śruba weszła nam do środka i zakleszczyła się w środku)
- nabijamy na śrubę dużym młotkiem, odkręcamy, wyciągamy w imadle i tak pozostałymi śrubami
- kupujmy nowe śruby, albo dorabiamy klucz na frezarce/tokarce u pana Stasia za piwko
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum