Wysłany: Czw Maj 17, 2012 18:49 [ MG ZR 1.8 VVC ] amortyzatory ludzie ratujcie:)
Typ: VVC Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2001
Witam, proszę kogoś kto znalazł nowe amortyzatory pasujące do tego bolidu ( MG ZR 1.8 VVC 160KM 2001 rok ) o podanie mi symboli, szukam już kilka tygodni i nic nie ma. Koni zostały wycofane z rynku, Delphi już nie robi, jedynm słowem masakra.
Tylne mam już ledwo żyjącę, przednie też chętnie wymienię. Dodatkowo chcę obniżyć jeszcze troszkę zawiechę by było ciut twardsze.
Komuś, kto wskaże mi konkretny model który będzie pasował chętnie wyślę czteropaka
SPAMU¦
Wysłany: Czw Maj 17, 2012 18:49 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jeżeli to delphi to przednie będą ok, a tylne nie wiem. Podobno delphi robiło jednostopniowe amortyzatory na tył (takie jak w r25) a na przód wersję sportową i zwykłą. O ile tak jest to pasować będą ale o obniżaniu można zapomnieć.
Bumelant [Usunięty]
Wysłany: Sob Maj 19, 2012 23:35
Delphi raczej olej bo to nic nie warty amortyzator. Kup gwint bo budżet jest a jeżeli ma być taniutko to poszukaj Bilstein B4 bodajże z 200 coupe wchodzą i dają radę z krótkimi sprężynami z ZR 160. Jutro jak znajdę podam Ci jego numery. Jeździłem chwilę na takim zestawie i było bardzo dobrze. O klasę lepsze wybieranie jak fabryczne amory.
Delphi raczej olej bo to nic nie warty amortyzator. Kup gwint bo budżet jest a jeżeli ma być taniutko to poszukaj Bilstein B4 bodajże z 200 coupe wchodzą i dają radę z krótkimi sprężynami z ZR 160. Jutro jak znajdę podam Ci jego numery. Jeździłem chwilę na takim zestawie i było bardzo dobrze. O klasę lepsze wybieranie jak fabryczne amory.
to radosna nowina , jak możesz to podeślij mi ich symoble jak je znajde to podeślę czteropaka:)
chyba że znasz jakiegoś gwinta co bedzie pasował, a cena nie zwali z nóg
Bumelant [Usunięty]
Wysłany: Nie Maj 20, 2012 10:06
Symbole na przód to: VNE-4730 oraz VNE-4731. Na tył niestety nie mogę się dokopać do faktury ale dasz radę to znaleźć bez problemu i są dostępne.
ps.
Nie dam sobie ręki uciąć ale na tył chyba to jest BNE-6322. Sprawdź. Co do przodów 100% pewności i polecam.
Wielkie dzięk:) zaraz szukam i zamawiam:) bo moje obecne maja 52% tłumienia, czyli rozpacz w biały dzień:)
Bumelant [Usunięty]
Wysłany: Nie Maj 20, 2012 11:30
Przednie na 100% takie zamów. Co do tylnich - zweryfikuj to. Nie pamiętam już dokładnie i nie mogę odszukać tej fakturki dlatego ręki nie daje sobie obciąć. Powodzonka
na tył też zamówie, najwyżej zwrócę ma się na to 10 dni jak już będzie po wszystkim dam znać:)
jeszcze raz dzięki...
[ Dodano: Nie Maj 20, 2012 20:23 ]
zwróć uwagę proszę na sposób montażu, ten od rovera 25 ma gumę w środku tamten nie. Jeśli Twoim zdaniem to nie przeszkadza ( być może pójdzie przełożyć od starego ) to biorę...
To pasują te VNE-4730 na przód, także potrzebuje komplet. Wnioskuje że jednak nie?
Bumelant [Usunięty]
Wysłany: Pon Cze 04, 2012 10:57
Masz napisane wszystko po Polsku - na przody pasują te co podałem - z tyłami jest problem - chyba już nie są robione z Bilstein. Takie o takim symbolu miałem włożone w zawias ZR 160 na przód. Na tył trzeba coś innego dobrać dla R25 (KYB / Sachs).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum