Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Kwi 2011 Posty: 80 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: Pią Cze 01, 2012 15:51 [R400] Filtr powietrza (obudowa) - kilka pytań.
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam.
Postanowiłem zmienić stożkowy filtr powietrza (z takim już kupiłem R) na zwykły oryginalny.
W związku z tym mam pytanie czy poza zakupem obudowy np. http://moto.allegro.pl/ro...2325768480.html (i filtra oczywiście ) coś jeszcze jest potrzebne?
Czy obudowy filtra z benzyniaka i diesla się czymś różnią? Można taką zamontować do klekota?
Aktualnie mam taki wynalazek :
_________________ President Harry III ASC + Sirio Turbo 5000 + Pirat
SPAMU¦
Wysłany: Pią Cze 01, 2012 15:51 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Właśnie wczoraj rozbierałem siostry 420SD, obudowy różnią się wyglądem i nie dam sobie głowy uciąć ale mocowania mają takie same, jeśli chcesz porobie zdjęcia.
Moim zdaniem spokojnie możesz montować obudowe od kosiary.
Moim zdaniem spokojnie możesz montować obudowe od kosiary.
na pewno podejdzie. Fitry powietrza do 1.4 i do 2.0 SDi są takie same więc obudowa też musi być taka sama. Jedyny problem, który może się pojawić, to średnica wylotu z obudowy filtra.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum