Wysłany: Sob Cze 09, 2012 10:17 [R420] Wyciek oleju...
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Witam,
ostatnio zauważyłem, źe podczas jazdy świżdże i gwiżdże, a jak skręcam lub robię głębsze ruchy kierownicą to maleje lub rośnie hałas przy kole lewym tylnym więc doszedłem do wniosku, że to łożysko tylko jest pytanie do was czy samo łożysko wymienić czy razem z piastą, i jak moge sprawdzić czy piasta do wymiany też ?
_________________ "Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."
Ostatnio zmieniony przez Turc Pon Lip 02, 2012 14:38, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Cze 09, 2012 10:17 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Słuchajcie panowie i panie mam problem bo ciężko mi zdiagnozować przyczynę kapiącego oleju. Otóż po 30 minutowej pracy silnika na luzie zrobiła się plama wielkości dłoni. Zaglądnąłem pod autko na kanale i zdiagnozowałem że jest to pomiędzy pompą oleju a blokiem silnika (pod rozrządem) wycieka olej. Wcześniej były wymieniane simeringi na wałku rozrządu ale tam jest sucho bo sprawdzałem dzisiaj, więc inna przyczyna musi być. Miał ktoś podobny problem lub mniej więcej może powiedzieć co może być przyczyną ? Aby się tam dostać i zobaczyć z bliska to musiał bym zwalać rozrząd i odsunąc pompkę więc trochę zabawy będzie.
[ Dodano: Czw Lip 05, 2012 17:28 ]
@up.
_________________ "Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."
Tarcze to już temat przestażały, nie chciałem zakładac nowego więc dopisałem do tego(ps. z tyłu także miałem tarcze, dzięki)
Teraz mam problem z wyciekiem oleju... :
Turc napisał/a:
Słuchajcie panowie i panie mam problem bo ciężko mi zdiagnozować przyczynę kapiącego oleju. Otóż po 30 minutowej pracy silnika na luzie zrobiła się plama wielkości dłoni. Zaglądnąłem pod autko na kanale i zdiagnozowałem że jest to pomiędzy pompą oleju a blokiem silnika (pod rozrządem) wycieka olej. Wcześniej były wymieniane simeringi na wałku rozrządu ale tam jest sucho bo sprawdzałem dzisiaj, więc inna przyczyna musi być. Miał ktoś podobny problem lub mniej więcej może powiedzieć co może być przyczyną ? Aby się tam dostać i zobaczyć z bliska to musiał bym zwalać rozrząd i odsunąc pompkę więc trochę zabawy będzie.
jedynym wyjsciem bedzie umycie,wytarcie miejsca wycieku,uruchomic silnik i obserwowac z kanału najlepiej miejsce w którym bedzie wyciekał olej
silnik był wytarty i miejsce umyte, zdiagnozowane w kanale, zobacz napisałem tak kadzaf:
Turc napisał/a:
Otóż po 30 minutowej pracy silnika na luzie zrobiła się plama wielkości dłoni. Zaglądnąłem pod autko na kanale i zdiagnozowałem że jest to pomiędzy pompą oleju a blokiem silnika (pod rozrządem) wycieka olej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum