Wysłany: Pon Kwi 02, 2012 09:41 [R600]Stukanie gdzieś z lewej strony
Typ: TD Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam mam rovera 600 i od pewnego czasu coś stuka tak jakby przeskakiwalo gdzieś z lewej strony z przodu,przy skręcie ok 45 stopni w jedną bądz drugą stronę, wymienilem przegub zewnętrzny ale to nic nie dalo (wczesniej mialem hondę civic i wlasnie przegub zewnętrzny bardzo podobnie stukal)
Kompletnie niewiem czym to może być spowodowane
bylem u kilku mechaników lecz nikt nie ma o tym pojęcia
jeden stwierdzil, że może to być przegub wewnętrzny ale nie podejmie sie tego
Mial ktoś może podobny problem
Ostatnio zmieniony przez piwosz121 Pon Kwi 02, 2012 09:53, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Kwi 02, 2012 09:41 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Może warto by było pojechać np na stacje diagnostyczną żeby sprawdzili Ci przednie zawieszenie równie dobrze może stukać drążek bądż sworzeń wahacza górnego itp
Witam ponownie
po wymianie przegubu wewnętrznego nic się nie zmienilo wręcz stukanie jest jeszcze większe
bylem u mechanika powiedzial że do wymiany skrzynia bo jest w samochodzie HAK i że to nie jego pierwszy przypadek koszt skrzyni 700zl i 300zl wymiana
Robil ktoś może coś takiego?
Po pierwsze.. Jedź do trzech innych mechaników zanim się za to zabierzesz..
Po drugie. Od stukania jest jeszcze końcówka drążka, lub łączniki stabilizatorów.
Po trzecie. U mnie też stukało jakiś czas temu. Wymieniłem końcówkę drążka i nic. Na przeglądzie nic nie stwierdził mechanik. Dopiero po jakimś czasie doszedłem do tego, że to osłona silnika z jednej strony jest niedokręcona i stuka o silnik
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum