Wysłany: Sob Cze 16, 2012 07:18 [416si]immobiliser małe pytanie
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
hejka sorki, że tu pisze, bo chciałem dodać post na tej stronie, ale się nie dalo:
http://www.roverki.pl/tec...-200-i-400.html
ktoś wie czemu??
O co mi chodzi. W instrukcji do awaryjnego wyłaczania immobilisera jest napisane tak: w punkcie 6: Jeżeli kod zostanie wprowadzony prawidłowo, lampka wskazująca funkcjonowanie alarmu wyłączy się, a silnik będzie gotowy do uruchomienia...
I tego nie kumam.. O jaką lampkę chodzi? Tę w drzwiach, która jest obok zamka? No ale ona zawsze się wyłącza po otworzeniu auta, czy immobiliser jest aktywny czy też nie mylę się?
SPAMU¦
Wysłany: Sob Cze 16, 2012 07:18 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
no gaśnie ta lampka, jeżeli mówimy o tej samej. (ta przy tym cynglu, który się podnosi, jak otwierasz drzwi, a chowa jak zamykasz - zapomniałem fachowej nazwy
No ale ta lampa zawsze gaśnie po otwarciu auta, nieważne czy immobiliser jest włączony nie?
[ Dodano: Sob Cze 16, 2012 08:25 ]
o i to jest fachowa odpowiedź!
Ale w życiu taka dioda mi się nie paliła, nawet jak miałem immobiliser aktywny...
ciekawe, jak ona wygląda?
Na poniższej fotce, między obrotomierzem a prędkościomierzem, taki biały punkt. To jest właśnie dioda led od alrmu.
Błyskanie diady z dużą częstotliwością oznacza uzbrajanie się alarmu. Zmniejszenie częstotliwości błyśnięć wskazuje, że alarm i immo są aktywne.
stanlej42 napisał/a:
Ale w życiu taka dioda mi się nie paliła,
Może immo jest wycięte
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
ale jaja!
nie no chyba nie jest, bo do niedawna miałem problem z immobilizerem, jak jeszcze nie wiedziałem, że nie można go dezaktywować, i piszczał jak oszalały i auto mi się nie chciało uruchomić, więc nchyba nie jest wycięty...
NAwet szukałem kogoś, kto mógłby go wyciąć.
Chodzi o ten taki ledwo widoczny punkt trochę poniżej logo rovera na kokpicie?
[ Dodano: Sob Cze 16, 2012 08:54 ]
z ciekawości - z wnetrza jakiego roverka jest ta fotka?
Początkowe roczniki nie miały immo ale miały centralny zamek lub odwrotnie (dotyczy R200), potem były takie z immo i centralnym ale bez mrugających kierunkowskazów, dopiero potem komplet.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum