Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Witam Szanownych Forumowiczów!
Mam taki problem. Padły mi obydwa czujniki temperatury płynu chłodzącego.
Te jak na obrazku załącznika. Jeden z nich chyba ELMWOOD SENSORS ES120-4 włącza wentylator chłodnicy a ten drugi to chyba idzie do kompa i dale parametr temperatury do ustawiania składu mieszanki.
Z tymi czujkami jak widzę jest duży problem. Próbowałem kilka z Inter Cars'u ale nie pasują.
Mam dwie wielkie prośby:
pierwsza to czy może ktoś zna charakterystyki tych czujników? No napięcie /opór w funkcji temperatury?
a drugie czy są jakieś zamienniki tego dziwadła i najlepiej w jakiejś ludzkiej cenie?
U słynnego Tomm'ego nie ma w wykazie. Pewnie można zamówić za jakieś zbójnickie pieniąchy. W końcu taki czujnik to jedno z głupszych urządzeń i jak się zna charakterystykę to główny problem zamyka się do rozmiaru gwinty a z tym to już można jakoś kombinować.
Chociaż najlepiej yło by trafić jakiś tani zamiennik.
To tyle.
Pozdrówka i jak ktoś ma jakiś pomysł albo tzw. "życiową mądrość" to bardzo proszę o wsparcie
To tyle.
PS
Jeszcze jedno
A czy te z Poloneza z silnikiem Rovera 1.4 nadają się czy nie? E tam zresztą ich też nie ma!
SPAMU¦
Wysłany: Wto Cze 19, 2012 16:30 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
W twoim modelu są dwa czujniki temperatury. Jeden odpowiada tylko na wskazania na licznik (u ciebie na fotce to będzie ten czarny),a drugi odpowiada za włączenie wentylatora i za wskazania dla ECU (brązowy na fotce).
riat napisał/a:
pierwsza to czy może ktoś zna charakterystyki tych czujników? No napięcie /opór w funkcji temperatury?
Dzięki za zainteresowanie!!!!!
Ten czujnik od wskazań na desce, czyli czarny w końcu mogę sobie puki co darować. Najwyżej będę jezżdził głupszy o brak wiedzy na temat aktualnej temperatury płynu chłodzącego. Przeżyję. Gorzej z tm drugim. To już poważna sprawa bo głupszy będzie komp!!!!
Lik super. Jest wszystko co potrzebne. Tylko jak wygrzebać coś podobnego i porównać charakterystyki. Niby proste, ale ie do końca.
Na razie poczekam na odpowiedż od tego Guru, Tom'iego.
Może coś trafie " z odzysku" choć to chyba najgorsze rozwiązanie.
Poczekam moze ktoś z Forumowiczów "życiowo doświadczonych " podobnym do mojego problemem zalazł jednak wcześniej jego rozwiązanie jakimś zamiennikiem?
To tyle
Pozdrówka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum