Wysłany: Wto Cze 19, 2012 17:57 [r400] regulacja pozycji nawiewu
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1999
witam,
mam po raz kolejny problem z pokrętłem regulacji nawiewu. jakiś czas temu spadła mi linka od regulacji pozycji nawiewu, którą musiałem z powrotem nałożyć i dodatkowo zabezpieczyć śrubką (angielski wymysł odwrócenia całego nawiewu do góry nogami). Myślałem, że to koniec udręki z nawiewem. Otóż nie! W przeciągu 2tyg. ukręciłem dwie gałki zmiany pozycji nawiewu. Linka była wymieniona, krzyżak przy prawej nodze kierowcy, odpowiedzialny za zmianę pozycji nawiewu, był przesmarowany. Niestety dziś poszła kolejna gałka (zaczyna mi ich powoli brakować), dlatego chciałem zapytać, gdzie głębiej mogę szukać przyczyny oporu stawianego przy zmianie pozycji nawiewu z pasażera na szybę? Dodam, że taki opór jest tylko kręcąc gałką z max lewo na prawo (przy ruszeniu gałki w prawo). Dziękuje z góry za pomoc.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Cze 19, 2012 17:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
zobacz ten krzyżak przy nogach. Na górze masz dwie takie plastikowe krzywki, od zmiany kierunku nawiewu, Najprawdopodobniej to któraś z nich. Jak dobrze pamiętam to do tych krzywek dochodzą jeszcze cięgiełka, które się reguluje. możliwe, ze któreś przeskoczyło o ząbek lub dwa i staje na sztorc przy przestawianiu.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum