Witam wszystkich serdecznie. Jestem tu nowy i jako, że w niedalekiej przyszłości chciałbym do Was, szczęśliwców posiadaczy Rover-ka, to miałbym parę pytań. Tak jak w temacie, proszę abyście mi doradzili w paru sprawach.
Mam 21lat. Aktualnie już od ponad roku jeżdżę Mazdą 323f 97r poj. 1.5 88km 132 Nm waga samochodu ok. 1195kg. Jest to samochód typowo sportowy, twarde zawieszenie, sportowy tłumik drzwi bez ramek. Jednak powoli mam go już dosyć. Każda nierówność na drodze jest odczuwana, nie mówiąc o dziurach itp. Jeżdżę ogólnie po mieście, nie za długie trasy jednak robię to dość szybko, dynamicznie, czasami w ładną pogodę po dobrej trasie dojdzie do odcinki. Spalanie wychodzi średnio ok 10l/100km.
Nadszedł jednak czas by to zmienić.
Zaczęło się szukanie innego samochodu. Myślałem o alfie 156,147, hondy civic, ford mondeo mk3, bmw 3 i oczywiście niedawno dołączył do wyboru Rover-ek 75. Bardzo mi się podoba, szczególnie w środku, całe to wykończenie, wyposażenie, ilość miejsca.
Żeby nie było ze wszystkie informacje pisane wyżej były na marne postaram się je trochę wykorzystać. Ze względu na krótkie trasy pokonywane przeze mnie zdecydowałem się na silnik benzynowy 1.8. Czemu nie diesel, chyba wiadomo, pojemności też większej bym nie chciał ze względu na opłaty, tym bardziej, że jeszcze mam zwyżki.
Pytania są następujące:
Czy uważacie, że pod względem komfortu będę zadowolony?
Jakie jest wasze średnie spalanie tego samochodu?
Nie chcę teraz wyścigowej torpedy, jednak wiemy, że moc podczas wyprzedzania w nagłych wypadkach się przydaje. Czy R75 jest w stanie to zapewnić?
(Wiem, że ma trochę więcej Nm ale jest te 200-300kg cięższy)
Jakie są wasze ogólne opinie na temat modelu. Będę poszukiwał modelu w okolicach 10k zł. Rocznik nie ma dla mnie znaczenia, wole starszy lecz lepiej wyposażony.
Liczę na waszą pomoc.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Cze 25, 2012 15:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Czy uważacie, że pod względem komfortu będę zadowolony?
Ciezko powiedziec.Kazdy oczekuje czegos innego.Najlepiej znajdz jakas sztuke w necie, zapodaj tutaj temat, ktos napewno cos doradzi o danym egzemplarzu..no i obowiazkowo przejedz sie to bedziesz wiedzial co i jak.
Tutaj masz podana elastycznosc :
http://www.roverki.pl/rov...techniczne.html
_________________ Był R 216 Gti, później R 600 SDI, a teraz Opel Vectra C
Najlepiej to znajdź sobie jakiś komis w pobliżu swojej miejscowości w którym jest Rover albo umów się na oglądnięcie jakiegokolwiek Rovera w pobliżu Ciebie jedź pooglądaj przejedź się, a zobaczysz czy take auto by Ci pasowało. Jeśli stwierdzisz że tak wtedy zacznij poszukiwania na poważnie. Aha i nie napalaj się na pierwszą lepszą "okazję" bo później będziesz żałował i opowiadał że Roverek to szrot.
Z tym komfortem to teraz faktycznie przynajmniej dziwne to pytanie mi się wydaje ,,Na allegro na dzień dzisiejszy jeśli miałbym kupować (oczywiście tego nie zrobię) To zastanawiałbym się nad:
co do komfortu to R75 wymiata. jest wygodnie bardzo.
co do ceny około 10 tyś zł na R75 to lepiej przygotuj się na to, że połowę tego włożysz w auto po jakimś czasie użytkowania. R75 jest też dosyć drogi w utrzymaniu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum