Wysłany: Nie Mar 03, 2013 18:17 [R75] Halogeny nie świecą
Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Mam problem z halogenami, otóż po przekręceniu włącznika świateł na "2" i wciśnięciu włącznika "przeciwmgielnych" świeci tylko to tylne (przednie nie).
Sprawdziłem bezpieczniki (są ok) kabli urwanych nie widzę.
I tu się niestety moja wiedza kończy.
Co jeszcze powinienem sprawdzić?
Przeszukałem podobny temat, ale odpowiedzi nie znalazłem
SPAMU¦
Wysłany: Nie Mar 03, 2013 18:17 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Keda, ten post kwalifikuje się na serwisy społecznościowe typu wykop.pl, joemonster itp.
Twój samochód najprawdopodobniej nie ma na wyposażeniu halogenów przednich, a jeśli ma, instalacja jest podpięta, to moduł świateł (LSM), ten z pokrętłem i przyciskiem, nie jest do tego przygotowany.
Zrób tak jak pisze witgut, jeśli halogeny z przodu będą mrugać, to znaczy że myślisz o kierunkach, a halogenów nie ma
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
I auto chyba miało dzwona bo pourywane są plastikowe elementy, zderzak zauważyłem że malowany. Tak że wychodzi na to że halogeny są ale modułu świateł do niego nie ma.
Pytanie czy jeśli zmienię moduł świateł na z włącznikiem do halogenów to wtedy będzie działać?
keda, czyli tak jak mówiłem, problem polega na tym że w module świateł jest tez zapisywany przebieg samochodu i po wymianie na inny moduł świateł przebieg się rozjedzie zapewne przebieg i tak masz rozjechany mając już wymieniony moduł świateł bądź nie
Najpierw sprawdź czy na 100% masz podpięte halogeny do instalacji na samochodzie.
Zaloguj się pod auto i zobacz... czy wiązka jest i idzie sobie głębiej w auto czy może tylko podwinięta.
Moduł świateł i jego przeprogramowanie nie jest wielką filozofią. Da się go zaprogramować nawet wysyłkowo...
Szkoda jednak robić inwestycje jeśli halogeny to tylko "atrapy" bez instalacji
Niestety nie mam pewności, że instalacja jest przygotowana w każdym R75...
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Pomógł: 24 razy Dołączył: 14 Mar 2011 Posty: 891 Skąd: Grudziądz
Wysłany: Czw Mar 07, 2013 09:14
keda, ja zmieniając zderzak na taki z halogenami miałem instalację do nich także powinieneś gdzieś mieć. Najlepiej ściągnąć zderzak. Moduł LSM to już kwestia zaprogramowania tak jak napisał MaReK,
keda, ja zmieniając zderzak na taki z halogenami miałem instalację do nich także powinieneś gdzieś mieć. Najlepiej ściągnąć zderzak. Moduł LSM to już kwestia zaprogramowania tak jak napisał MaReK,
I oczywiście wymiany przedniego panelu. On jest odpinany więc można przełożyć od kazdej wersji: bez halogenów/z halogenami/xenon
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum