Wysłany: Pią Cze 22, 2012 18:53 [216] szarpie i przerywa, zalewa się pomocy
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Witam, czytałem wszystkie możliwe posty i nie znalazłem odpowiedzi...
Mój rover 216 po ok. pół roku stania, jak chciałem go odpalić okazało się ze zalewa swiece, suszenie nie pomagało, jedyna możliwos odpalenia była z holu. Po odpaleniu nie ważne czy silnik ciepły czy zimny przy przyspieszaniu szarpie, dławi się... wolne obroty sa okej ale podczas dodawania gwałtownie gazu silnik jak by przygasał i zaraz wkręcał sie w obroty(dławienie, zalewanie). Auto zaczeło odpalać normalnie ale zawsze czuć paliwem z wydechu. Wymieniłem przewody, swiece są okej, kopulka, palec wyczyszczone, cewka wymieniona i nic zero poprawy. Nie mam pomysłu za co się brać, nawet mechanicy nie wiedzą o co chodzi. Pomocy:(
SPAMU¦
Wysłany: Pią Cze 22, 2012 18:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
podczas pracy silnika odpinałem sonde i nic sie nie zmieniło, czujnik temp. dzis postaram sie kupić i zobaczymy ale jesli bylby to czujnik to tak strasznie waliło by z rury wydechowej paliwem?? i pali bardzo dużo...
wypiecie ci nic nie zmieni poniewaz jak sonda wisi to i tak komputer sobie dobiera mieszanke i probuje dazyc do stechiometrycznej - jak wypieles i sie nie zmienia nic to prawie pewne, ze ona nie dziala wogole.
wypiecie ci nic nie zmieni poniewaz jak sonda wisi to i tak komputer sobie dobiera mieszanke i probuje dazyc do stechiometrycznej - jak wypieles i sie nie zmienia nic to prawie pewne, ze ona nie dziala wogole.
Masz typowy objaw zwalonej sondy.
zgadzam się z kolegą co do świec jak na jednych zrobiłeś te 100K kilometrów to wymień, spalanie lekko się polepszy. silniki benzynowe są niestety takie niewdzięczne. Z dieslem jest mniej problemów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum