Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2004
Witam,
mam pytanie odnośnie sprężarki klimatyzacji, strasznie głośno chodzi i charczy, podejrzewam ze padło jakieś łożysko czy ktoś miał juz taki problem? Prosił bym o radę chciałbym zajrzeć do tego tematu nie wiem tylko czy zdobędę łożysko. Trochę obawiam się tego rozbierać nie mając łożyska na stanie bo może być problem z dostaniem później takiego łozyska od ręki.
Może ktoś ma jakiś schemat takiej sprężarki, linka zdjęcie żeby zobaczyć jak się zabrac do tego tematu? znalazłem na forum jedynie temat dotyczacy wymiany całej sprężarki ale może nie jest jeszcze tak źle bo jak narazie klima chodzi.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lip 03, 2012 13:01 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
sprężarka głośno chodzi kiedy jest włączona, czy wyłączona klima?
jak na wyłączonej to jest sens rozbierać, a jak na włączonej to obawiam się, że sam nie nareperujesz
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Wysłany: Sro Lip 04, 2012 11:38
nie brałem tego pod uwagę ale jeśli hałasuje przy włączonej klimie a przy wyłączonej jest prawie ok to chyba napinacz hałasował by w obu przypadkach (właczona wyłączona AC) czy dobrze to sobie kalkuluje?
Wysłany: Czw Lip 05, 2012 07:38
Ok, w sobotę będę mógł najwcześniej znaleźć czas by zajrzeć do tego bo końcówkę drążka kierowniczego będę wymieniał i olej w skrzyni autom. więc przy okazji rzucę okiem i uchem dzięki za podpowiedź
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum