Wysłany: Pią Lip 06, 2012 15:00 [620Ti] Strojenie silnika
Typ: GSi Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Panowie;
proszę o pomoc gdzie na Śląsku mogę wystroic silnik do mojego Rovera?
DobryZiom pomógł i wskazał firmę gdzie sam stroił (strojenia.pl), ale to troche daleko dla mnie (Warszawa) i próbuje znaleźć cos bliżej zanim zdecyduje się na trasę.
Darek
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lip 06, 2012 15:00 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Zakończyłem można powiedzieć pierwszą zabawę z tuningiem, z tym co mogłem własnoręcznie i z pomocą kolegów. (Podziękowania)
Pompa paliwa Walbro, przewody miedź (paliwo i hamulce), zawór MBC, zegar ciśnienia, Blow Off, Catch tank oil, wydech full przelot, kwasówka 2'', filtr K&N - puszka seria, nowa chłodnica wody, amorki Kayaba, owinięty tasmą tytanową kolektor wydechowy, owinięta taśmą turbina i zregenerowana (drugą mam w razie czego w zapasie), olej VR1.
Zatrzymałem się w miejscu gdzie blokuje mnie 0,86bara cisnienie doladowania i odcięcie zapłonu powyżej. T25 może dmuchnąc więcej i chciałbym to przetestować, ale do tego potrzeba ECU III, montażu i strojenia, by oszukać cisnienie i zmodyfikowac mapy by dobierały skład mieszanki dla wyższego ciśnienia.
Idąc dalej myślę o wymianie turbiny na GT2560, ale tu tez trzeba wystrić bo ilość powietrza jest większa i można podobno co nie co popsuć, a po co.
Mam świadomość ograniczeń typu skrzynia, sprzęgła, ale chcę spróbować osiągnąć tyle na ile to możliwe, bez poważnych modyfikacji i inwestycji (kute tłoki, etc)
Autko jest super więc zostawiam je sobie i będę rzeźbił dalej - sporo w nim się nagrzebałem -np. tak jak wymieniałem samemu turbinę. Pierwszy raz robiłem to cały dzień - za 6 razem już tylko 3 godziny . Spora lekcja i doświadczenie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum