Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam
Proszę o podpowiedź a jeśli można instrukcję lub fotki pomocne przy podłączaniu kamery cofania do radia 2Din. Samo podłączenie do radia mam opanowane. Chodzi o podłączenie do automatycznej skrzyni biegów. Gdzie mam się wpiąć i co podłączyć ?
Dziękuję za wskazówki.
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lip 11, 2012 12:07 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie bardzo rozumiem co chcesz podłączać do automatycznej skrzyni biegów, domyślam się że chodzi Ci o bieg wsteczny i automatyczne włączanie się kamery ?
Może po prostu powinieneś jej zasilanie połączyć z żarówką lampy świateł wstecznych i jak stacja 2Din dostanie sygnał z uruchomionej kamery to sama aktywuje obraz - tak się domyślam.
Ja też mam "automat'a" ale kamerke montowaną mam do oryginalnego modułu video, więcej informacji znajdziesz tutaj:
Chodzi właśnie o automatyczne włączanie obrazu z kamery cofania przy włączaniu biegu wstecznego. Czy podłączać na sztywno ze światełkiem cofania, czy potrzebna jest jakaś przejściówka ? Czy nie będzie się włączała sygnalizacja uszkodzonego światła ?
Na zdjęciu moje radyjko.
Moim zdaniem sygnalizacja przepalonej żarówki nie powinna się zaświecać, u mnie nie ma tego efektu, co więcej kamera pobiera tak mało prądu, że po wyjęciu żarówki komputer poprawnie wykrywa jej brak/przepalenie się.
Czy Twoje radio ma możliwość odczytywania danych z komputera pokładowego i wyświetlania ich na ekranie podczas jazdy, tak jak ma to miejsce w oryginalnym panelu 3,5'' ?
Podejrzewam że jest ona dostępna przez moduł GPS'a (oryginalny rover'owski) tyle że nawet przy MK3 interfejs wygląda jakby był na Atari 800XL robiony wydaje mi się że ma nie więcej jak 8 kolorów, ale mimo wszystko wg mnie funkcja bardziej przydatna od TV
Pomógł: 166 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Sro Lip 11, 2012 15:42
kehtron11, za radiem powinieneś znaleźć 5-pinową wtyczkę, w której pin nr 1, lub 5 będzie miał napięcie po włączeniu biegu wstecznego. Wytnij go z tej wtyczki i połącz ze sterowaniem obrazem w radiu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum