Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1999
Witam,
Niestety w moim Roverku (1.6 16V, 99r.) przyszedł czas na wymianę skrzyni i tutaj mam pytanie czy skrzynia od R45 będzie pasowała do mojego Roverka? Jeśli nie to od których modeli podejdzie?
Szukałem informacji w necie ale nigdzie nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lip 18, 2012 23:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
będzie pasowała od R 45 i 25 z silnikiem 1,4 i 1,6 (1,4 ma inne przełożenie główne, a od 25/200 ma inne wysprzęglanie (linka), ale spokojnie możesz przełożyć swoje) pewnie było to już gdzieś kiedyś na forum, bo inaczej bym o tym nie wiedział
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
będzie pasowała od R 45 i 25 z silnikiem 1,4 i 1,6
Pozwolę sobie uzupełnić wypowiedź : R45 od końca 2003 ma już montowaną skrzynię Fordowską IB5 - lepiej sprawdź czy ona także może "podejść" do Twojego modelu.
Pozwolę sobie uzupełnić wypowiedź : R45 od końca 2003 ma już montowaną skrzynię Fordowską IB5 - lepiej sprawdź czy ona także może "podejść" do Twojego modelu.
Lepiej sie w to nie bawić bo wymiana R65 na IB5 to koszt związany z mocowaniem, sprzęgłem, wodzikami, drążkami, poduszką, przegubami wewnętrznymi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum