Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Witam! Mam problem i potrzebuję w miarę szybkiej i oczywistej odpowiedzi Otóż, zajechała mi się dmuchawa nawiewu i nabyłem na szrocie jakąś pasującą od Hondy (made in Japan). Po zamontowaniu ku mojemu zdziwieniu dział, wirnik się kręci ale chyba w drugą stronę bo nawiewu nie ma:/ Czy mogę to jakoś naprawić np. przekładając kabelki w kostce? I czy ta operacja ma w ogóle sens czy lepiej kupic oryginał europejski Valeo??
_________________ Naucz się gnoju maszynę obsługiwać!
Ostatnio zmieniony przez harpagon83 Czw Lip 26, 2012 09:26, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lip 25, 2012 21:22 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
No właśnie, dzięki, zapomniałbym, rzeczywiscie łopatki są dość wygiete w jedną stronę, chyba że wcześniej działał na angliku i zmiana przywróci nawiew do normy:D
Sprawdziłem, łopatki kręcą sie w dobra stronę zatem mam dmuchawę od angola
Wirnika nie da się przełożyć, próbowałem. Jednak zamieniłem styki + z - w kostce i dmuchawa działa, co prawda szału nie ma, ale nawiew jest. Na 4 poziomie chodzi jak wcześniej na 3, jakoś da się przeżyć .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum