Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Wymianiłem 3 razy pasek , 2 razy napinacz , koło pasowe , i dalej przy 1000 obrotów słychac dziwny warkot z prawej strony . Przy wyzszych obrotach wszystko ustaje i silnik pracuje normalnie , od czego to moze zalezec ? Z góry dzieki za porade .
Ostatnio zmieniony przez apples Sob Sie 04, 2012 13:39, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lip 27, 2012 10:34 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
dwa paski klinowe są po lewej stronie i może brzęczeć rolka napinająca, jak u mnie (podczas wymiany pasków sprawdziłem organoleptycznie) Po 300tyś km ma prawo. Może brzęczeć również łańcuch rozrządu. Zdejmij paski klinowe i odpal. Zobaczysz czy nadal brzęczy Ja tak sprawdziłem i była to rolka. W poprzednim brzęczała sprężarka od klimy. Co egzemplarz to inne bolączki ale i tak go nie zamienię na nic innego (no może na Jaguara S-typa)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum