Typ: TDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Witam Nie działa mi spryskiwacz szyby przedniej ,nie wiem czy to wyłącznik zespolony czy może coś innego .Wycieraczki działają na wszystkich biegach lecz gdy chcę użyć spryskiwacza nawet wycieraczki wtedy nie chodzą Jak to sprawdzić .Proszę o pomoc .Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lip 10, 2012 17:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
No to pewnie pompka siadła. Nie wiem jak dostać się do pompki w R45, ale w R200 dostaniesz się przez odgięcie nadkola. Też w sumie przed kupnem nowej pompki należałoby się sprawdzić czy dochodzi do niej napięcie.
Najpierw sprawdź czy napięcie dochodzi, a potem będziesz wiedział, gdzie szukać. U mnie tez tak miałem (tylko wycieraczki chodziły) Wyjąłem pompkę, stuknąłem ją i działa dalej. Pewnie kończy swój żywot.
Trochę to trwało ale byłem na urlopie teraz wziąłem się za mojego Roverka i wiem że poszedł zespolony Kupiłem samą manetkę wycieraczek ale nie mogę starej wyciągnąć z zespolonego bo po odkręceniu dwóch śrub coś jeszcze ją trzyma a nie chcę na siłę by nie połamać Może ktoś wie jak to wyciągnąć .Pozdrawiam
Bardzo dziękuję super opis Ale podobno można wymienić tylko część np od spryskiwacza i wycieraczek i bez demontażu kierownicy i poduszki .Jak nie dojdę jak to na pewno skorzystam z tego opisu Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum