Wysłany: Pon Lip 30, 2012 13:35 [Rover 200] Brak Mocy
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2000
Witam. Mam problem ze swoim roverkiem, problem wygląda następująco.
Od jakiegoś czasu zauważyłem brak mocy w swoim aucie, wydaje się być "zamulony". Przy dodawaniu gazu łapie dopiero po kilku sekundach. Również pojawia się biały dym z wydechu.
Po kilku dniach chciałem pojechać z tym do mechanika i tutaj zonk, auto nie chciało odpalić nawet nie kręciło. Kiedy miał już być holowany rover nagle odpalił. Mechanik stwierdził, że to wina sondy lambda oraz do wymiany świece. Co o tym myślicie ?
Zauważyłem również wyciek płynu chłodniczego.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lip 30, 2012 13:35 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Przyczyną wycieku był niby termostat, który został wymieniony. Po wymianie auto jeździło lepiej. Jak brakowało mocy to po kilku sekundach było już ok. Ale dzisiaj rano wychodzę chcę odpalić i nic nawet nie kręci. A wyciek jest po prawej stronie blisko pojemnika na płyn chłodniczy.
[ Dodano: Pon Lip 30, 2012 16:07 ] leszczu, ale czy uszczelka od kolektora jest przyczyna braku mocy ?
Ok. Ale jak wytłumaczyć to, że raz zapala raz nie. A jak już zapali to brakuje mu mocy. Może to być wina sondy albo świec. Dokładnie nie wiem gdzie jest ten wyciek, plama jest jakos z przodu silnika po lewej.
Nie wydaje mi się, żeby to był aku bo taka sytuacja już miała miejsce. Nie odpalał przez jakiś czas a na następny dzień już bez problemu z odpalaniem. Nie ma jak tego wszystkiego sprawdzić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum