Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.3 Rok produkcji: 1997
Witam. Moj problem polega na tym ze zgubilem kluczyki z pilotem. Mam zapasowe ale dziala tylko pilot. Samochod sie tylko otwiera i zamyka. Przy odpalaniu jest tak jakby jakas blokada. Czy te kluczyki trzeba jakos zaprogramowac? Jaki koszt takiej zabawy? Model mojego samochodu to Rover 623 si
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lip 29, 2012 15:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
No mam tak jak mowisz. Ale nie wiem bo to jest jakas blokada i da sie odpalic samochodu zapasowymi kluczykami. Co mam z tym zrobic? Jaka bedzie cena zeby zaprogramowac ten kluczyk do samochodu?
Pomógł: 67 razy Dołączył: 13 Lis 2001 Posty: 1096 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Sro Sie 01, 2012 20:13
W kluczyku miałeś immobilizer. Drugi jeśli jest czarny powinien zadziałać jeśli czerwony to nie zadziała bo służy tylko do otwierania auta i inicjacji procesu programowani immobilizera - niestety wymagany jest oryginalny komputer diagnostyczny (roverowy TestBook)
Można tez wyciąć immo chodź w twoim przypadku nie będzie łatwe bo masz ECU (sterownik silnika) Hondy. Można popytać się w serwisie Hondy czy dali by radę ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum