Wysłany: Wto Lip 31, 2012 17:49 [R 214si] - nierowna praca, brak mocy silnika
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 Rok produkcji: 1998
Witam.
W moim samochodzie od niedawna silnik po odpaleniu nierówno pracuje, a podczas przyśpieszenia brakuje mu mocy. Po przejechaniu kilku km wszystko wraca do normy.
Świece, kopułka, przewody i cewka są wymienione 15 tyś km temu. Jak go zgaszę i odpalę za jakiś czas peroblem wraca. Czy ktoś miał podobny problem???
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lip 31, 2012 17:49 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Czujnik temp. w porządku. A może to uszczelka pod głowicą ? Jak już pisałem wcześniej płynu chłodzącego mi ubywa , a w zbiorniczku pokazał się brązowy gęsty osad. Olej na bagnecie wygląda normalnie, jego stan też się nie zmienia.
Czujnik temp. w porządku. A może to uszczelka pod głowicą ? Jak już pisałem wcześniej płynu chłodzącego mi ubywa , a w zbiorniczku pokazał się brązowy gęsty osad. Olej na bagnecie wygląda normalnie, jego stan też się nie zmienia.
A wcześniej osad się pokazywał Może to pozostałości po poprzednim HGF
Jak mi płynu nie ubywało to do środka nie zaglądałem, bo było widać stan przez zbiorniczek. Wydaje mi się jednak że tego osadu jest coraz wiecej.Spróbuje go dzisiaj zebrać i zobaczę czy się znowu pojawi.
[ Dodano: Czw Sie 09, 2012 22:36 ]
Po przejechaniu ok. 50 kilometrów osad znowu się pojawił. Więc to chyba uszczelka pod głowicą, czy może coś innego? Czy HGF może być przyczyną braku mocy?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum