Wysłany: Pią Sie 03, 2012 11:09 [R416Si] Pokrętło ciepło-zimno.
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1996
Witam!
Mój problem wygląda następująco:
ciągle leci ciepłe powietrze w aucie co jest w takie pogody nie do wytrzymania.
pokrętło stawia baaardzo duzy opór i minimalnie da sie przekręcić ale nie zmienia to temperatury jeszcze. Co może być do wymiany? Całe to urządzenie czy po prostu coś się zacieło jak myślicie? Proszę o pomoc i pozdrawiam.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sie 03, 2012 11:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Całe to urządzenie czy po prostu coś się zacieło jak myślicie?
Sprawdz linke przy grodzi od strony silnika, czy jest na zaworku, jesli tak to sprawdz czy zaworek lekko chodzi, jesli tam ok to trzeba zdjac konsole i zobaczyc czy linka prawidlowo idzie
robiłem ostatnio to u siebie bo tez mi sie zepsuło na szczescie okazało sie ze pancerz wysunoł sie z blaszki która go trzyma i obyło sie bez kosztów i myslenia rozbierałem konsole tu masz temat http://forum.roverki.eu/v...%B3o+nawiew%F3w
Naprawione!
Przyczyną usterki była śrubka która zalegała w mechanizmie sterowanym linką, do tego puściły blaszki trzymające linke. Wystarczyło mocniej skręcić i śmiga.
Witam! Pozwólcie że odświeżę temat bo chciałem zapytać jak wygląda ten zaworek do którego jest zamocowana linka zimno-ciepło i jak w ogóle to się nazywa czy dokupię to? Ponieważ kupiłem ROVER 416 i nie ma nic na końcu linki. Linka lata luźno. Proszę o pomoc!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum