Wysłany: Pią Sie 03, 2012 10:53 [R416]Dziwne zachowanie samochodu na włączonej klimatyzacji
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1999
Witam ponownie Panowie
Po wcześniejszych problemach z Roverkiem myślałem już że wszystko jest w porządku niestety odkąd zaczęły się upały znów mam mały problem z obrotami w samochodzie...
A mianowicie bez klimatyzacji samochód zachowuje się normalnie, sam nie wkręca się na obroty ani nie zacina obrotów, moc jest normalna, natomiast ,gdy tylko włączę klimatyzację obroty lubią wariować do 2 tys, samochód traci czasami moc i jest bardzo mułowaty (brak normalnego przyspieszenia).
Jeżeli ktoś miał już taki problem z klimatyzacją i go rozwiązał proszę o pomoc bo nie wiem co robić, a naprawdę jest to spory problem...
Bez włączonej klimatyzacji samochód chodzi normalnie.
_________________ Free your mind open your eyes...
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sie 03, 2012 10:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
No u mnie czasem też dziwnie obroty sie zachowują, jak długo jade z klimą.
Obstawiam silniczek krokowy, który wydaje mi się nie jest u mnie w najlepszej kondycji.
A co do spadku mocy po włączeniu klimy to jest to normalne (do pewnego stopnia). Cięzko ocenić przez forum co znaczy "duży spadek mocy" albo "mułowaty".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum